HERCZEG TAMÁS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Egy olyan aspektusára is fölhívnám a figyelmet ennek a jogszabálynak, ami talán nem hangzott el itt az elmúlt néhány percben. Ha eredetvédett terméket vásárolunk, akkor az egész biztos, hogy nem génmanipulált eredetű, génmanipulált anyagból, alapanyagból készül. Talán azt is érdemes kiemelnünk, hogy ha a kultúránk részét képező, a hagyományaink részét képező terméket vásárlunk, ha vásárlóként ezen a piacon jelenünk meg, azzal a kistermelők, a termelők jövedelemtermelő képességét erősítjük. Úgyhogy ha valamilyen magyar eredetvédelemmel ellátott terméket vásárlunk akkor, amikor megyünk egy üzletbe, akkor bátran választhatjuk a hazait, merthogy mind az alapanyagában, mind a minőségében, a hozzáadott értékben, az ízében biztos, hogy kiváló, és egészen biztos, hogy a miénk.

Az elmúlt néhány évben, de legalábbis olyan adatot láttam, hogy az elmúlt évtizedben néhány év alatt két és félszeresére nőtt a termelői piacok száma Magyarországon, ez is mutatja részben azt az oldalt, ami a kistermelői oldalon jelentkezik, azt az oldalt, hogy egyre többen vannak olyanok, akik a saját terméküket, a saját gyümölcsüket, zöldségjüket, fűszerüket, állati eredetű termékeiket szívesen viszik közvetlenül a vásárlók elé, és akik vásárolnak, azok számára is kínálnak kedvezőbb, jobb minőségű árukat.

Ez a paradigmaváltás pedig, ami a mi vásárlásainkat jelenti, szintén azt mutatja, hogy ez a jogszabály részben az előállítói, részben pedig a fogyasztói oldalon igen fontos biztonságot, garanciát, hagyományőrzést, értéknövekedést is jelent az előállítók számára, úgyhogy ez egy kiváló jogszabály, azt hiszem, mi, vidéki emberek, ebben egészen biztosak lehetünk. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage