GRÉCZY ZSOLT (DK): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Magyarországon nincs sajtószabadság. (Nacsa Lőrinc: De van!) A magyar sajtószabadságot, a Magyar Köztársaságot  bár az lenne! , Magyarországot a szövetségesei nem ismerik el sajtószempontból szabad országnak. Az OECD kimondta a magyar választási jelentésében, hogy a média negatív módon befolyásolta a választáson való részvétel lehetőségét és a hírekhez való hozzájutás lehetőségét. Emiatt nem érkeznek meg az uniós pénzek, ezért hiányzik a magyar költségvetésből ez a pénz, hiányzik a vállalkozásoknak, hiányzik az önkormányzatoknak és hiányzik minden magyar embernek.

Az önök állami televíziójának vezetője bíróság által kimondott hírhamisító (Dr. Brenner Koloman: Így van!), és idézek egy riportert, aki valamikor végre ki tudott szabadulni a Magyar Televízió rabságából. Balogh Krisztinának hívják, ő nyilatkozta: „Olyan bélyeg lett a közmédiában dolgozni, mint amikor lecigányoznak. A kormány köreiben az egyik legígéretesebb fiatal roma értelmiségiként tartottak számon. Hatalmas csalódásként éltem meg, hogy az MTVA-nál töltött szűk három évben testközelben tapasztaltam meg, hogyan készül a politikai célú propaganda.” Nem akarta tovább viselni a stigmát, hogy hírhamisító. Jelenleg Ausztriában él felszolgálóként ez a bizonyos hölgy.

Magyarországon nincsen sajtószabadság. Nem sajtószabadság az, ahol 130 milliárdot költenek megélhetési válság idején többek között egyperces hírműsorokra, ami a kormány fényezéséről és az ellenzék lejáratásáról szól. Nem sajtószabadság az, ahol a megyei lapokban ugyanazzal a címlappal jelennek meg a lapszámok. Ilyen még az MSZMP idején sem fordult elő, ott is ügyeltek arra, hogy legalább az MSZMP, a Hazafias Népfront vagy a kormány lapjának más legyen a címlapja. Önök még erre sem ügyelnek.

Természetesen akkor sincsen sajtószabadság Magyarországon, amikor kifejezetten trollhadsereg dolgozik azon a Fidesz alkalmazásában vagy a Fidesz közeléből alkalmazásban azért, hogy ellenzéki politikusokat lejárasson, vagy ilyen típusú kommenttartalmakkal árassza el a magyar nyilvánosságot. Akkor sincsen sajtószabadság, amikor kifejezetten perekre utaznak, rágalmazásokra utaznak internetes portálok azért, hogy ellenzéki politikusokat megpróbáljanak lejáratni, hogy aztán a helyreigazítást lehet, hogy le sem közlik, egyébként a magyar jogállam nagyobb dicsőségére, és ez megmutatkozik abban, hogy Magyarország nem jut hozzá az uniós forrásokhoz.

A Gyurcsány-kormány idején sajtószabadság volt Magyarországon. (Derültség és közbeszólások a kormánypárti sorokból.) Ez a tény. Jöttek is az uniós pénzek, és Magyarországot minden szövetséges ország jogállamnak tekintette, ellentétben az Orbán-kormánnyal. Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage