NACSA LŐRINC (KDNP): Köszönöm szépen. Én számokkal is készültem. Az elmúlt időszakban 4 ezer ellenzéki meghívással élt a közmédia – négyezer! (Dr. Brenner Koloman: Április 4-étől!) Ebből körülbelül száz alkalommal fogadták el ellenzéki képviselők a meghívást. Mondok specifikusan DK-sat is: a DK-nak 500 meghívás ment el a közmédiába (Gréczy Zsolt: Mikor?), 500 az elmúlt időszakban. 498-ra nem is válaszoltak, nem is vették a fáradságot arra, hogy köszönjük, nem tudunk menni, vagy köszönjük, megyünk. Ilyen fényben nézze mindenki Gréczy Zsolt szavait! Nem is válaszoltak a meghívásokra.

Pénzügyi tudatosság  egyetértek, képviselő úr. Ezért is egyébként nyitott kapukat dönget. A következő napirendi pontnál szerettem volna elmondani: pont a napokban kötött az NMHH, a Nemzeti Bank és az ORFK egy olyan szövetséget, hogy a digitális pénzügyi tudatosságot erősítsék a fiatalokban. Az ORFK úgy kerül bele, hogy digitális pénzügyi csalók is vannak az interneten, akik bankszámlaadatokra, bankkártyaadatokra vadásznak. Pont ebben teljesen igaza van.

Ha megnézi a Varga Mihály miniszter úr által elindított „Pénz7” nevezetű programot, akkor látni fogja azt, hogy ebben mi is előre szeretnénk lépni, és az új NAT is jobban tartalmazza a pénzügyi tudatosság oktatását, mint azt az előző tartalmazza. Ebben teljesen egyetértünk.

A családtagok vegzálásában is teljesen egyetértünk. Nem tudom már, elnökségi ülésen hallotta azt a nevet, hogy zsúrpubi. Ha hallotta, akkor ott is érdemes körülnézni, ezt csak a figyelmébe ajánlom.

Gréczy Zsoltnak: nehogy véletlenül rossz színben tüntessen fel egy szervezetet, az OECD nem volt itt a választásokon, az EBESZ viszont itt volt. Az OECD gazdasági szervezet. Az EBESZ viszont a következőt írta a honlapján a választásokról: mindent szabályosnak talált a választás megszervezésével és lebonyolításával kapcsolatban az EBESZ, és kijelentették, hogy demokratikus választás volt, megfelelő jogi körülmények között. 312 megfigyelő, delegált mondta ezt. Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage