GRÉCZY ZSOLT (DK): Köszönöm a szót, elnök úr. Akkor idézzük az EBESZ-jelentést: „Nem voltak kiegyenlítettek az erőviszonyok a választáson.”  ha már…

A másik: a Demokratikus Koalíciót nem hívják az állami televízióba. (Nacsa Lőrinc: De!) Április 3-a után érkeznek meghívások. De például az egyéni képviselőjelöltek egyetlenegy meghívást nem kaptak a választási kampányban, a 106 egyéni képviselőjelölt, aki indult ellenzéki színekben, egy sem. (Nacsa Lőrinc: 500 meghívás volt!) Mondom, egy sem.

Olyan esetben próbálták évekkel ezelőtt meghívni az ellenzéki képviselőket az állami médiába, hogy ne arról beszéljen, amiről, mondjuk, sajtótájékoztatót tartott, hanem mit mondott a másik párt róla meg egyebek.

Akkor lesz szabad sajtó Magyarországon, ha a Kossuth rádió pénteki autodaféján egyszer valaki megkérdezi Orbán Viktortól, hogy miért vesszük ötszörös áron az orosz gázt, mint az egész világ. Akkor lesz sajtószabadság Magyarországon, amikor Orbán Viktor, mondjuk, interjút ad az RTL Klubnak. (Nacsa Lőrinc: Három és fél órán keresztül kérdezték.) Akkor lesz sajtószabadság Magyarországon, amikor három nap után megtudjuk, hogy Palkovics László most lemondott, vagy nem mondott le. Három napja a magyar kormány egyik tagjáról nem tudjuk, hogy vane még, vagy nincs. Nincs hivatalos magyarázat. Ez milyen sajtószabadság? Senki nem kérdezi meg a Fidesz sajtójában, hogy a Hír TV elment, és áll a Karmelita kolostor előtt egy kamerával három napja, mert meg akarja tudni, hogy Palkovics Lászlónak mi lett a sora? Akkor lesz sajtószabadság Magyarországon.

Addig nincsen sajtószabadság Magyarországon, amíg az állami televízió nem tesz fel kérdéseket a mindenkori kormánytagoknak és a mindenkori miniszterelnöknek. Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage