DR. FÜRJES BALÁZS, a Miniszterelnökség államtitkára: …hogy mindenkinél mindig mindent jobban tudnak. A magyarok valahogy nem így gondolják.

Szóval, mit teszünk mi? Nem fogadjuk el azokat a szankciós intézkedéseket, amelyek Magyarország és a magyar emberek számára hátrányosak, károsak, előnytelenek. Ezért eltéréseket és kivételeket követelünk és érünk el. Ezeket a brüsszeli előterjesztések nem tartalmazzák. Ezekért meg kell harcolni. Foggal-körömmel nagyon kemény tárgyalásokat folytat elsősorban Magyarország miniszterelnöke, hogy a brüsszeli előterjesztésekhez képest Magyarországra kivételek és más szabályok vonatkozzanak. Miután a magyar emberek érdekét megvédjük, miután ezeket a kivételeket és eltéréseket elérjük, sokszor olyan országok számára is, akik meg haszonélvezői ennek, de a küzdelemben csöndben vannak, utána pedig a számunkra már nem hátrányos, nemzeti érdekeinkkel nem ellentétes szankciós döntéseket, azért, hogy egyedül Magyarország ne vétózzon, és ne borítsa fel az uniós egységet, megszavazzuk.

Most önöknek egyetlenegy kérdésre kellene válaszolni  igen, leginkább egy kérdésre. Mivel van bajuk? Önöknek azzal van bajuk, hogy Magyarország számára a magyar embereket védő kivételeket, eltéréseket harcolunk ki, és azért megküzdünk, és nem fogadjuk el azokat a részeit az előterjesztéseknek, amelyek hátrányosak, vagy az a gondjuk, hogy egyébként pedig nem vétózunk, és nem borítjuk fel az európai egységet? Erre válaszoljanak! (Taps a kormánypártok soraiban.  Moraj az ellenzék soraiban.)

(14.00)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage