DR. ORBÁN BALÁZS, a miniszterelnök politikai igazgatója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Az első kérdésére, az üzemanyag-ellátásra vonatkozóan: egyrészt fenntartjuk az árstopok politikáját, ami egész Európában a legolcsóbb üzemanyagárakat jelenti a magyar lakosság számára, ennek ellenére igaz az, hogy az elhibázott szankciós politika és a háború nagyon komoly, súlyos problémákat okoz szerte Európában.

A mi legfontosabb szándékunk az árak alacsonyan tartása mellett a biztonságos üzemanyag-ellátás biztosítása. Ezért a magyar olajcég is úgy hozta meg ezeket a sajnálatos módon korlátozó döntéseket, hogy az üzemanyag-ellátás az ország egész területén egyenletesen biztosított maradjon. Ez a legfontosabb prioritás, ami minden mást meg kell hogy előzzön. Ha a baloldalon múlna, már rég elzárták volna az olajszállító vezetékeket, és ők az árstopokat sem támogatták volna.

Ami a kis benzinkutak támogatására vonatkozó kérdést illeti, ott arról tudom tájékoztatni, hogy valóban volt kormányzati segítség  köszönöm, hogy ezt ön is elismerte , természetesen az ő helyzetük, amikor az árstopokra vonatkozó politika a harmadik negyedévet megelőzően változott, akkor üzleti értelemben sokkal könnyebbé vált, amit a mostani helyzet újra megváltoztatott.

(17.00)

Tehát most újra át kell gondolni azt, hogy a kormányzat miképpen, milyen módon, milyen mértékben és milyen eszközökön keresztül tud támogatást nyújtani a számukra, de a nyitottság és a kormányzati szándék a mi részünkről továbbra is változatlan.

A kérdése második felére vonatkozóan engedje meg, hogy egyet nem értésemet fejezzem ki! Magyarország Kormánya számára nagyon fontos a kis- és közepes vállalkozói réteg segítése az energiaválság és a nehéz gazdasági helyzet esetén is. A rendelkezésemre álló második időszakban fogok válaszolni erre vonatkozó kérdésére. Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage