NYITRAI ZSOLT (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Hazánk az Európai Unió tagja, több mint ezer éve itt vagyunk mi, magyarok Európa szívében. Magyarország minden EU-s kötelezettségének eleget tett és eleget tesz; Brüsszel azonban azt mondja, hogy ez a magyaroktól kevés, újabb feltételeket szabunk nekik.

Az Európai Bizottsággal hosszas tárgyalásokat, megbeszéléseket folytattunk, és egy 17 pontos vállalást tettünk ezen tárgyalássorozat végén. Ezeknek a végrehajtását pedig megkezdtük. Mi betartjuk a szavunkat, tartjuk az ígéretünket, nyitott szakmai kérdés nem maradt az Európai Bizottsággal folytatott tárgyalásokat követően. Én bízom benne, hogy a 17 pontos vállalás után nem lesz majd 18., 19. vagy éppen 20. pont a jövőben. Ez azért is fontos, mert így például, ha megkapnánk ezeket a forrásokat, amelyek járnak a magyaroknak, járnak Magyarországnak, akkor minden idők legnagyobb pedagógusbér-emelését tudnánk végrehajtani.

Én azt kérem a baloldali pártoktól, képviselőiktől, hogy ők is támogassák ezt a törekvést, és ne gátolják azt, hogy Magyarország, a magyar családok, a magyar polgárok megkapják azt, ami nekünk, nekik jár.

És engedjék meg, hogy kétperces hozzászólásom végén reagáljak az MSZP felvetésére. Az MSZP-s képviselőtársunk szurkálta, megbántotta a KDNP-t. Én erre azt tudom mondani, hogy a Kereszténydemokrata Néppártot jóval korábban alapították, mint a Magyar Szocialista Pártot, és ahogy elnézem, jóval tovább fenn is fog maradni. Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage