ARATÓ GERGELY (DK): Köszönöm szépen. Zsigó képviselő úr hozzászólása nem érdemel választ (Zsigó Róbert: Akkor ne válaszolj!), ezen a színvonalon én már nem vitatkozom önnel. Azt kell mondanom, hogy egyetlen igaz szava nem volt, ami szép teljesítmény még a Fidesztől is.

Ezzel szemben Kiss János képviselő úr hozzászólása nagyon is választ érdemel. Egyrészt azt szeretném tisztázni, hogy bármennyire is idegen önnek a többpártrendszer koncepciója, a Demokratikus Koalíció vezérszónoka nem más pártok nevében beszél, hanem a Demokratikus Koalíció nevében.

Ami pedig azt illeti, hogy ki szeretné, vagy ki tesz valóban azért, hogy az uniós pénzek Magyarországra jöjjenek, szeretném önt emlékeztetni arra, hogy a Demokratikus Koalíció benyújtott egy, a jogállamot valóban helyreállító törvénycsomagot, egy olyan törvénycsomagot, amelyben szerepelt az Európai Ügyészséghez való csatlakozás, szerepelt a bíróságok függetlenségének helyreállítása, szerepelt a közmédia függetlenségének helyreállítása, szerepeltek szigorú összeférhetetlenségi szabályok. Ezt a javaslatot önök napirendre venni sem voltak hajlandók, márpedig ez a javaslat kizárólag hátrányt önöknek és az önök barátainak, rokonainak és üzletfeleinek okozott volna.

Azt kell mondanom, hogy önök voltak az előtt a választás előtt, hogy szakíthattak volna azzal a politikával, amelyet 12 éven keresztül követtek, és amelyben törvényhozással és törvényen kívüli eszközökkel elvették a demokrácia működésének lényegét, elvették a kormányzat fölötti kontrollt. Önök azok, akiknek választás elé kerülve a saját zsebük és a magyar polgárok zsebe között kellett választani, és a saját zsebüket választották, nem voltak hajlandók érdemben fellépni a korrupció ellen. Ehelyett folytatják a pávatáncot, folytatják azt, hogy hátha Brüsszelben nem hallják, hogy egyébként önök itt a parlamentben mit mondanak Brüsszelről.

Ez így nem működik tovább. Önök azok, akik veszélyeztetik azt, hogy a magyar polgárok hozzájussanak a nekik járó uniós forrásokhoz.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage