NOVÁK ELŐD (Mi Hazánk): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Sajnálom ezt a méltatlan vitát a Fidesz és a DK között, hogy ki a szolgalelkűbb, hogy ki fekszik le jobban az Európai Uniónak, ki építette le jobban a jogállamot, melyik a korruptabb párt.

Ami az európai uniós pénzeket illeti, az Magyarországnak járna, és azt gondolom, hogy ahogy az Európai Unió áll és amerre halad (Arató Gergely közbeszól.), sokkal inkább az Európai Unió utáni életre kellene már felkészülni természetesen.

Ami a korrupciót illeti, hogy mikor volt nagyobb korrupció, a 4-es metrót emlegette Zsigó képviselő úr a Fidesz részéről, a metróbűnözést, de egyébként a 4-es metrónál is drágábban építhet 7 kilométer vasutat Mészáros Lőrinc cége a Ferencváros-Kelenföld-kapacitásbővítés címén, komoly környezetkárosító módon is ráadásul. Tehát sikerült azért azt a korrupciót felülmúlni, például most csak a metrónál maradva.

Bár az kétségkívül tény, hogy ami az alapvető szabadságjogokat illeti, abban szoros a verseny, hiszen nemcsak 2006. október 23-án, hanem az egész Gyurcsány-Bajnai-rezsim idején rendszeres volt az, hogy a magyar embereket vegzálják, sárba, sőt vérbe fojtják a szabadságjogainkat, de azért a magyar történelemben a legtöbb rendőrségi eljárás megindítására nem az ötvenes években, nem 2006-ban vagy az akörüli években került sor, hanem tavaly március 15-én, amikor a Mi Hazánk Mozgalom szabadságpárti tüntetésén, a Covid-diktatúra elleni tiltakozásunk nyomán önök rekordszámú eljárást indíttattak a magyar rendőrséggel a magunkfajta tiltakozókkal szemben.

Tehát hogy kik korlátozzák jobban a szabadságjogokat: a 2006 körüli években kétségkívül durvább rendőri erőszakkal néztünk szembe, de az sem semmi, amit az új világrendbe való betagozódás, a Covid-diktatúra keretében a jelenlegi kormányzat folytat. Örülnék, ha ez a vita viszont ezután nem erről folytatódna. Köszönöm.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage