POGÁCSÁS TIBOR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Ház! Magyarország, amióta az Európai Unió tagja, azóta minden kötelezettségét rendben és időben teljesíti. Éppen ezért azt gondolom, hogy nem is lehet vita kérdése az, hogy Magyarországnak, miután a befizetéseket is teljesíti, miután hozzájárultunk a közös hitelfelvételhez is, ugyanúgy jár az európai uniós költségvetésből a minket megillető rész, mint bármely más uniós tagállamnak.

Az, hogy fölvetődik ennek a kérdése, hogy ezeket a nekünk járó támogatásokat nem kapjuk meg, ez meggyőződésem szerint az Európai Unió intézményrendszerének a működési problémáira utal. Arra utal, hogy az Európai Unió intézményei politikai megrendelést teljesítenek. Az elmúlt 12 évben Magyarországon számtalan szavazás volt, és ezeken a választásokon a választópolgárok egyértelművé tették a véleményüket arról, hogy mit gondolnak Magyarországról, Magyarország fejlődéséről, és ezeken a választásokon egyértelműen a Fidesz-KDNP folyamatos támogatást kapott, minden választást megfelelő arányban megnyertünk.

Ezen túlmenően a 2010-re összerombolt gazdaság elmúlt évtizedes fejlődése is azt mutatja, hogy jó úton jártunk, Európa élvonalában járunk évről évre a gazdasági fejlődést figyelembe véve. Tehát egyértelmű az, hogy az európai uniós források is jól hasznosultak mindazon állításokkal szemben, amit önök mondanak.

Egészen furcsa dolog, amikor önök itt a korrupciót húzzák ránk, és próbálnak velünk vádaskodni, amikor önök saját maguk elismerték, hogy a pártjaik működését sem képesek magyar forrásból, saját tagjaik forrásából megoldani, ahhoz is amerikai pénz kell. Ahhoz is amerikai pénz kellett, hogy egyáltalán a választáson elinduljanak. (Arató Gergely: Ez nem igaz!) Mit beszélnek önök itt korrupcióról?! Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage