BÁNKI ERIK (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A magyar kormányról azt állítani, hogy nem elkötelezett a vidék támogatása mellett, még finoman szólva is badarság. Soha ilyen támogatottsága a magyar vidéknek nem volt, mint ez alatt a kormány alatt, tehát 2010 és 2022 között olyan szintű fejlődés ment végbe a magyar vidéken, amihez fogható az elmúlt 30 évben nem volt Magyarországon. Ezt csak azok nem tudják, tisztelt képviselőtársaim, akik nem járnak vidéken. (Arató Gergely: Te annyit jársz!) Tehát a fővárosból nyilván nehéz, mert nagyon nagy a távolság, nehéz a pártirodából vagy nehéz, mondjuk, a Parlamentből (Nacsa Lőrinc: Az Apró-villából!), az Apró-villából nehéz látni azt, hogy mi történik vidéken, de aki járja a vidéki településeket, aki fórumokon vesz részt, aki beszélget az emberekkel, az pontosan tudja. Azt gondoltam, hogy tanultak az elmúlt 12 évben már ezekből a hibákból.

Az a baj, hogy önök elhiszik azokat a hazugságokat, amelyeket itt a parlamentben állítanak, és ez a legnagyobb politikai hiba, képviselőtársaim. Nem mintha tisztem lenne az, hogy önöknek tanácsot adjak, de higgyék el, teljesen felesleges, és teljesen tévút meg vakvágány, a magyar embereknek, hála istennek, megvan a magukhoz való eszük. Nem véletlen az, ami a politikatörténetben párját ritkítja, ilyen nincs, egyetlen demokratikus országban a szabad választásokon nem történt meg, hogy négy egymást követő ciklusban, négyszer egymás után kétharmaddal válasszanak meg egy regnáló kormányt.

(Bakos Bernadettet a jegyzői székben Berki Sándor váltja fel.)

Ez pontosan azért történt, képviselőtársaim, mert az emberek tudják azt, hogy számíthatnak azokra a képviselőkre, akikkel ők rendszeresen találkoznak  és ilyen Tilki Attila képviselőtársam is, aki történetesen 68,71 százalékkal nyert, de mondhatnám Nagy Csabát éppen Baranyából, aki 62,83 százalékkal nyerte meg az egyéni körzetét , és hogy annak, amit rajtuk keresztül a kormánynak közvetítenek, van hatása, van eredménye, és azok visszaköszönnek a kormányzati döntésekben, mert mi az emberek érdekében kormányozunk. Köszönöm szépen a figyelmet.

(14.00)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage