VAJDA ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Nagyon örülök, hogyha időnként egyet tudunk érteni Nacsa képviselő úrral; akkor ő is elismerte azt, hogy nem szabad sohasem politikusnak hálálkodni vagy politikus felé hálát kifejezni bármilyen fejlesztés iránt. Ön is azt mondta, hogy az adófizetőknek kell hálát mondani.

Ha már ön ilyen kedvesen idekavarta az én választókerületemet, én tudom, hogy ön nagyon jól ismeri a Budapest XVI. kerületi Zugló-Alsórákos választókerületét, mert a választási kampány idején volt olyan kedves, és kampányolt Szatmáry Kristóf ellenfelem mellett, ezért nagyon hálás vagyok, mert nagymértékben hozzájárult az ön jelenléte az én győzelmemhez, úgyhogy ezt nagyon szépen köszönöm.

Ha önök mindig hivatkoznak arra, hogy az emberek mondanak ítéletet, akkor ezek szerint például az én esetemben az emberek ítéletet mondtak, Szatmáry Kristóf nem kellett nekik, és én kellettem. Szatmáry Kristóf az egész kampányát arra alapozta (Nacsa Lőrinc: És az MSZP?  Zaj.  Az elnök csenget.), hogy neki hálát kell mondani azért, hogyha utak épülnek. Sohasem szabad egy politikusnak hálálkodni, ahogy már mondtam, a bankautomatának sem köszönjük meg, hogy kiadta a pénzünket, mindig az adófizetőknek kell köszönetet mondani.

(15.00)

De azért, hogy ezt elmondjam önöknek, biztos nem akartam volna két percet beszélni, hanem amikor önök ilyen sikerpropagandát mondanak, hogy milyen szuper a gazdaság és mennyire hitelesen alakul minden az elmúlt években, arra reagálva csak jelzem, mondjuk, a forint versus a cseh és a lengyel pénz árfolyamát. A forint az elmúlt öt évben 50 százalékot veszített értékéből az euróval szemben, kicsit kevesebb, mint 50 százalékot, a lengyel złoty körülbelül 20 százalékot, a cseh korona pedig inkább erősödött. Mindez csak azért jutott eszembe most, mert mióta itt ülünk, sőt ebéd óta  én fél egykor ebédeltem , az elmúlt két órában gyengült a magyar fizetőeszköz, 405-406 forintról most bőven 410-412-nél van. Úgyhogy legyünk tudatában annak, hogy bizony a forint árfolyama az önök hiteltelen gazdaságpolitikája miatt gyengül, és azt pedig minden magyar ember megfizeti. Minden magyar ember megfizeti az önök hiteltelenségének árát.

Pontosan két perc volt. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage