DR. KOMÁROMI ZOLTÁN (DK): Köszönöm a szót, elnök úr. Biztos, hogy lesz néhány ilyen hozzászólásom, én egy friss országgyűlési képviselő vagyok, és valahol, amikor olyan számokat és olyan adatokat hallok, amivel nem értek egyet, én azt szeretem korrigálni, mert akkor ugyanarról beszélünk, akkor ugyanazt mondjuk. Előzetesen még ez a tegnapi egyeztetés, én ezt komolytalannak tartom. Tehát, ha a miniszter úr ténylegesen le akar ülni a frakcióvezetőkkel vagy akár a szakpolitikusokkal, akik vezetik az adott párt szakpolitikáját, akkor azért adni kellett volna legalább egy hetet arra, hogy átnézzük, a javaslatainkat… (Nacsa Lőrinc: Ez történt!) Egy napot kaptunk, tegnap délutánra volt meghíva. Ezt én nem tartom egyeztetésnek.

A Hajdú-Bihar megyei pilotról: mindenki, tehát az orvosi kamarától kezdve mindenki, aki csak közelébe ment, szeretné látni a sikernek a dokumentumait, mert ha egy országra akarunk bevezetni egy olyan rendszert, ami ott is csak úgy működött, hogy az ország szinte összes megyei mentőtisztjét odarendelték, mert nem volt elegendő ember a beindításhoz, de ha mindenhol beindítják, akkor honnan fognak vezényelni? Ezért tettem szóvá azt, hogy a Mentőszolgálatnak már réges-régen kellene képezni ezeket az embereket, hogy legyen egy csapat, aki dolgozni fog.

(19.00)

Nem a mentőautókról van itt szó, bár az is nagyon érdekes, hogy Békés megyéből, Jász-Nagykun-Szolnok megyéből rendelnek fel Budapestre szállító kocsikat. Saját élmény: meg voltam döbbenve, hogy a szülészeti klinikát térképről nézte a gépkocsivezető. Tehát én ezt szeretném mondani.

És még valami (Az elnök csenget.): a MOK alelnökének azt az idézett írását megtudhatnáme, hogy ki az, és hol jelent meg, Nacsa képviselő úr? (Nacsa Lőrinc dr. Selmeczi Gabriellával egyeztet.) Nem figyel.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage