JÁMBOR ANDRÁS IMRE (Párbeszéd): Köszönöm szépen a szót. Államtitkár úr itt az előbb azt mondta, hogy ne politikai vitát csináljunk, hanem maradjunk a szakmai vita keretein belül, majd elkezdett „független, objektív sajtózni”. Szerintem nem annyira illik össze ez a kettő. De szerintem a parlamentben vagyunk, úgyhogy nyugodtan folytathatunk politikai vitát, mégiscsak ez egy politikai vita helyszíne.

Selmeczi Gabriellától régóta szerettem volna megkérdezni azt, amit itt Arató képviselőtársam is megkérdezett, hogy az egyéni számlákkal mi a helyzet. Remélem, ebben a vitában tudunk majd erről is szót ejteni. Államtitkár úrtól pedig azt szeretném megkérdezni a szakrendelők kapcsán, hogy ahogy a nyáron is elmondta azt egy fórumon, hogy államosítani akarják, el akarják venni az önkormányzatoktól a szakrendelőket, ez meg foge történni közép- vagy hosszú távon. Szerintem ez egy nagyon fontos kérdés.

Én Józsefváros és Ferencváros képviselője vagyok, két olyan kerület, ahol a fideszes és utána a parlament szerint ellenzéki városvezetés is nagyon-nagyon sokat tett a helyi szakrendelőkért, nagyon-nagyon sok pénzt rakott bele, nagyon jó körülményeket alakítottak ki mindkét kerületben a szakrendelőkben, és ezért nagyon fontos lenne, hogy ezek a szakrendelők megmaradjanak az önkormányzatoknál, mert azért tudnak ilyen jó működést elérni, mert az önkormányzatok pluszforrásokat raknak bele. Ha elveszik a szakrendelőket az önkormányzatoktól, akkor ezek a pluszforrások sokkal nehezebben tudnak megérkezni. Azok a helyi ügyek sokkal kevésbé fognak láthatóak lenni, amiket az önkormányzat  mint aki legközelebb van a választópolgárokhoz ebben a politikai rangsorban  lát, hogy mire van szükség.

Úgyhogy én nagyon szeretném, ha erre választ kapnánk, és nagyon örülnék neki, ha a válasz az lenne, hogy nem tervezik a szakrendelők elvételét az önkormányzatoktól. Köszönöm.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage