GY. NÉMETH ERZSÉBET (DK): Jaj, világos, csak a forgatókönyvben is az van még, hogy valaki más, fideszes jött volna, na mindegy.

Köszönöm szépen államtitkár úrnak a szakmai választ. Akkor most már csak az a kérdés, hogy a 2800 ágynál melyek lesznek az átvevő intézmények. Erről tud valamit mondani, hogy milyen típusúak lesznek, amiket majd a belügyminiszter úr ki fog jelölni?

Bocsássa meg a tudatlanságomat, én nem tudtam, hogy ön a János Kórháznak volt főigazgatója, de nagyon örülök ennek. És hogy 22 idősotthon tartozott hozzá: nekem meg arról vannak információim, hogy nem nagyon szívesen vették a János Kórházban, amikor oda az idősotthonokból beszállították akár a demens betegeket is, mert próbáljátok ti meg csak otthon ellátni.

A legjobb tudomásom szerint a jelenlegi jogszabályok szerint  és erről a törvény nem rendelkezik  infúziót csak és kizárólag orvos felügyelete alatt lehet bekötni, és lehet alkalmazni terápiaként. Úgyhogy akkor jó lenne, hogyha valamilyen formában fel lehetne oldani ezt a kérdést.

Illetve most már nem először halljuk ezt, hogy a 2010 előtti kormányok alatt az OPNI-t bezárták. Tényleg kérdezem, nagyon őszintén: 12 évük volt; miért nem nyitották újra? (Nacsa Lőrinc: Miért zártátok be?!) Egyébként nem az utcára kerültek, hanem a Nyírő Gyula Kórház lett kijelölve pszichiátriai betegek számára. Egyébként meg, ha jól emlékszem, mert akkor is itt ültem a tornyos házban, azért zárták be vagy zártuk be az OPNI-t annak idején, mert egészen egyszerűen gazdaságtalan lett volna a felújítása. (Nacsa Lőrinc: Jaj, jaj!) Ha államtitkár úr ott dolgozott, akkor pontosan tudja, hogy milyen körülmények voltak.

Úgyhogy én csak azt tudom mondani, hogy egy ilyen felívelő gazdaságban, ahova jönnek az uniós pénzek, nyugodtan 12 év alatt vissza lehetett volna nyitni. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage