TORDAI BENCE (Párbeszéd): Köszönöm szépen, elnök úr. Azért nyomtam egy kétperces felszólalásra gombot, mert hallom, hogy itt a kormánypárti képviselők az OPNI és az utcára rakás szókapcsolatokat egymás mellett használják. Na most, akkor elmondom, hogy jelen időben mi történik az OPNI-ból utcára rakással kapcsolatban. Önök, miután átvették a korábbi közvagyont, és magánvagyonná konvertálják éppen az OPNI 40 hektáros területét, az ott szolgálati lakásban élő egészségügyi dolgozókat, olyanokat, akiket egyébként átvett más egészségügyi intézmény az OPNI bezárása után, tehát ahol az egész pszichiátriai osztály például átment a Jánosba, az ottani dolgozókat maguk most perrel próbálják kirakni az utcára. Úgyhogy jó lenne… Hiába csóválja a fejét (Nacsa Lőrinc: Nem így van!  Közbeszólás az ellenzék soraiból: Ez így van!), mert a maga Külügyminisztériuma, itt ül a miniszter, az ő általuk megbízott ügyvéd képviseli az államot abban a perben, ahol egészségügyi dolgozókat szolgálati lakásból akarnak kirakni a II. kerületben, az OPNI-ban.

Úgyhogy, ha annyira fontos maguknak egyrészt… (Nacsa Lőrinc közbeszól.  Az elnök csenget.) Most nem a betegekről beszélünk, a szakdolgozókról beszélünk. Úgyhogy jó lenne, ha a magasztos eszméiket akkor megpróbálnák átültetni a gyakorlatba. Kérem Nacsa képviselőtársamat, ha van bármi befolyása a saját kormányára, vesse latba, és intézze el, hogy az egészségügyi dolgozókat, egyébként is elég nehéz az életük, vagy az egészségügyből nyugdíjba menteket ne rakják utcára állami tulajdonú szolgálati lakásokból.

A másik pedig, amire itt az egyeztetések kapcsán utaltak: a Párbeszéd speciel elment, bár természetesen semmi értelme nem volt, hiszen már azóta nem építenek be semmilyen új felvetést a mi javaslatainkra, nem lett volna erre idő sem. De akkor hadd kérdezzem meg újra azt, amire ott sem kaptunk választ, és itt sem kaptunk még választ: államosítjáke a szakrendelőket? Jó lenne, ha végre elárulnák, mert nagyon úgy érezzük, hogy egy utolsó pillanatos, teljesen törvénytelen TAB-módosítóval fogják majd benyomni ezt a vállalhatatlan lépést (Dr. Brenner Koloman: Úgy szokták! A jog uralma!), csak gyávák ahhoz, hogy ezt előre leírják. (Dr. Brenner Koloman: Úgy van!) Kíváncsian várom a választ. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage