DR. HARANGOZÓ TAMÁS (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Nacsa képviselőtársam, szerintem van egy olyan téma, értem, hogy tényleg szorgosan és robot módjára védi a kormány minden egyes intézkedését, de van egy téma, amit, higgye el, jobb, ha elenged. Ezt a lélegeztetőgép-beszerzést, már ne hozzon magára szégyent, hogy még ezt is mega akarja védeni! Ráadásul, ha meg akarja védeni, akkor pontosan fogalmazzon! 300 milliárdért lélegeztetőgépet vettek a semmiért, 480 milliárdot költöttek a Covid elleni védekezésre, ennek, mint látjuk, majd’ kétharmadát ezekre a használhatatlan gépekre, az egyharmadát meg azokra, amiket ön mondott.

Csak tudja, képviselő úr, én ott voltam, amikor például Szekszárdon egészségügyi intézményben, patikában a saját magunk, képviselők által összedobott pénzből vásárolt, egyébként akkor aranyáron beszerezhető maszkokat vittük be, mert a patikákban sem volt maszk az első járvány elején. Majd elmentem egy raktárközpontba, a Waberer’shez, a város szélén, és ott álltak hegyekben, egyébként pedig a 480-ból 180-at sikerült erre költeni. Szerintem mindenki jobban járt volna, és a számok sem így néztek volna ki, az elhalálozási számok, ha a pénz többségét arra költik.

Egyébként pedig, tisztelt képviselőtársam, ami az egyeztetést illeti, a mi szakértőnk is ott volt, de tudja, ez egyszerűen nevetséges, hogy a vita előtt egy nappal összehívott egyeztetést, amin legalább a miniszter személyesen részt vesz, azt most önök hivatkozási alapnak tekintik, amikor a svéd és a finn NATO-csatlakozás egy-egy A4-es oldalnyi törvény szövege, és azzal ámítják a világot, hogy arról ötödik hónapja megy a kormányzati egyeztetés. Ez az egészségügy mégiscsak minden magyar embert érint, az a két papír meg körülbelül egy perc alatt megszavazható. Segítek, szerintem támogatja mindenki. Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage