KUNHALMI ÁGNES (MSZP): Nagyon szépen köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Még csak tíz óra van, de azonnal eljutottunk az amerikai pénzekig. Hát, egyelőre tudottan ebben az országban a rendszerváltás előttről és azóta is, egyedül Orbán Viktort finanszírozta Soros György, tetszik, nem tetszik, úgyhogy lehet az négy is, öt is. (Tordai Bence közbeszól.  Nacsa Lőrinc közbeszól.)

Nacsa úr, Selmeczi Gabriellának mondom, hogy visszatérő érvük az… (Dr. Selmeczi Gabriella a képviselőtársaival beszélget.) Nem hallja a képviselő asszony, amit mondok, és lejár az időm. Visszatérő az a vád, hogy amikor mi kritikát fogalmazunk meg, és elmondjuk, hogy mi történik Magyarországon, hogy néz ki az oktatás rendszere, hogy néz ki az egészségügy rendszere, állandóan megkapjuk, hogy mi kritizáljuk az egészségügyi dolgozókat, az orvosokat, a pedagógusokat, az intézményvezetőket. Nem így van, képviselő asszony! Ez jó politikai blikkfang, de nem így van. Ez a rendszer még a benne dolgozók miatt működik.

Ma Magyarországon azon megszorító politika után a szociális rendszerben, az egészségügyi rendszerben és az oktatás rendszerében dolgozók azok, akik életben tartják ezeket a rendszereket, mert súlyosan alul vannak finanszírozva. Azt kell hogy mondjam, hogy GDP-arányosan mindhárom rendszer, amely minden civilizált világban a jóléti rendszereket mutatja be  ahogy ezekkel bánunk, olyan egy ország , 2010-ben a válság után is többet adott az akkori kormány, mint amit önök erre tesznek GDP-arányosan  pont. Köszönöm.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage