TOMPOS MÁRTON KRISTÓF (Momentum): Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársak! Tisztelt Nacsa Képviselő Úr! Akkor beszéljünk egy olyan dologról, ami az önök kormányzása alatt történt, ez pedig a koronavírus, ugyanis megütötte a fülemet az előző körben elhangzott koronavírusos sikerpropagandájuk. Nézzük meg a számokat akkor egy picit pontosabban! Önöktől fogok idézni.

Varga Mihály szerint a GDP 8 százalékát költötték védekezésre, ez nagyjából 1100 milliárd forint  durván. Ebből 517 milliárd forint ment eszközbeszerzésre a külügy beszámolója szerint, persze azt nem részletezték, hogy pontosan mi történt. Ebből 300 milliárd forint volt a legendás lélegeztetőgép-bevásárlásuk, azoké a lélegeztetőgépeké, amelyeknek egy jelentős részéből jutott pénz a haveri cégeknek, maláj szélhámosnak, hongkongi ékszerésznek, meg egy rakás életveszélyes gép a kirgizeknek meg az ukránoknak. Ez önök alatt történt. Mind a mai napig  mind a mai napig!  nem hajlandóak kiadni a lélegeztetőgépek üzembe helyezésének jegyzőkönyveit, bírósági döntés ellenére sem, másodfokú, jogerős döntés ellenére sem.

De menjünk tovább! 55 milliárd forintos kínaivakcina-beszerzés, miközben lehetett tudni, hogy nem úgy működnek, ahogy azt a kínaiak állítják. (Nacsa Lőrinc közbeszól.) Ehhez képest elajándékozva, a fele raktárban, 4,4 milliárdnyi a haveri importőrnek így is ment. (Nacsa Lőrinc: Már megint a vakcinaellenesség!)

De tudják, mit? Elfogadom, ez az önök rendszere. Alkotmányos költség, haveri beszerzések, ez az önök rendszere. Tegyük félre!

Egy számot viszont nem tudnak félretenni, ez a szám pedig 48 184 halott. 48 184 halott, a világ harmadik legrosszabban teljesítő országa százezer főre nézve Bulgária és Peru után. (Nacsa Lőrinc: Halálkampány! Gratulálok!  Nacsa Lőrinc tapsol.  Közbeszólások a kormánypártok soraiból.) Bizony-bizony, ezek mai statisztikák.

Úgyhogy amikor önök itt sikerpropagandát folytatnak, és elmondják, hogy mennyire jól védekezett ez az ország, akkor 48 ezer ember, több mint 48 ezer ember emlékét gyalázzák meg. Szégyelljék magukat! (Nacsa Lőrinc: Szánalmas halálkampány!  Közbeszólások az ellenzék soraiból.)

(22.30)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage