VARGA ZOLTÁN (DK): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Kormánypárti Képviselők! Elhallgattam itt az önök riposztját, és azon gondolkoztam, hogy vajon valami belső háziversenyben vane Selmeczi képviselő asszony és Nacsa képviselő úr, és próbálnak egymásra rálicitálni, hogy ki tud viccesebbet mondani. Azt kell mondjam, hogy Selmeczi képviselő asszony a dobogó második fokát érte csak el, Nacsa Lőrinc a hosszas rutinjával magasan nyerte ezt a versenyt. (Selmeczi Gabriella: Térjen a lényegre! A törvényről beszéljen!)

Tényekről beszélt Nacsa képviselő úr, és valamifajta gépekről. Segítek önnek: ezt repülőgépnek hívják. A magyar szenvedő társadalom fizeti, és az önök főnökei urizálnak vele. Van külön meccsre járó gép, van olyan, amely a külügyminiszter urat hurcolgatja, és van olyan, amivel csak néha kerülnek egy-egy kört. Szerintem beszéljen a főnökével, hátha magát is elviszi.

S tényekről beszélt. Rengeteg tényről beszélhetünk. De az is tény, hogy ha egyszer eljönnek velem Debrecenbe az úgynevezett nagy OTI várójába, ahol a felháborodott betegek egyszerűen már nem kapnak levegőt a méregtől, hogy hiába állnak sorba, sorszámot sem kapnak, nagy valószínűség szerint önt vasvillával kergetnék haza. Ez a tény. És az a tény, hogy önök bármilyen módon próbálják ezt az orbáni aljasságot, amit mi már 12 éve élünk meg, számokkal alátámasztani, hibás és hamis statisztikákkal alátámasztani, sajnos ez a varázslás súlyos emberéletekbe és emberek millióinak a szenvedésébe kerül. Ez a tény, tisztelt képviselő úr. Köszönöm szépen. (Taps a DK soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage