DR. ZSIGMOND BARNA PÁL (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Szeretnék mindenekelőtt gratulálni Takács államtitkár úrnak ahhoz a higgadtsághoz, amellyel sokadszor veri vissza az összevissza hadoválásokat. (Arató Gergely: Te bezzeg!) Nem is csodálkozom azon, hogy ezek ilyenek (Arató Gergely: Hallgassunk meg egy szakembert!), hiszen nagyon sok ellenzéki képviselő azzal kezdte a felszólalását, hogy én nem vagyok szakember, és utána mégis hosszú expozét vállalt magára. Arató képviselő úr repülőgépekről, stadionokról, mindenről beszélt, de párhuzamos volt a törvénytervezettel. (Arató Gergely: Végre egy szakember, halljuk!) Gurmai képviselő asszony remek gyermekverset adott elő, remek stílusban, de én azért nem csinálnék viccet az egészségügyből, különösen azért, mert amikor önök voltak kormányon, csak emlékeztessem önt, több mint 600 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből, 16 ezer aktív ágyat szüntettek meg, 6 ezer egészségügyi dolgozót bocsátottak el. (Arató Gergely: Ezért baj, hogy későn jön az ember, mert ugyanazt olvassa fel, mint a másik felolvasott.) Ez nem vicc, nem poén, hanem halálosan komoly, tönkretették az egészségügyet. Úgyhogy én óvatos lennék az ilyen típusú viccekkel.

Varga Zoltán képviselő úr pedig ne sértegessen! Ott az ön környezetében sokan vannak, akik a Rózsadombon járnak magániskolába, magánegészségügybe. (Gy. Németh Erzsébet: Ki?) Én öt gyereket nevelek Újpesten, lakótelepi állami iskolába járunk, és állami intézményekben vesszük igénybe az egészségügyi ellátást. Úgyhogy óvatosan, vegyen vissza, legyen szíves! Ha valakit konkrétan szeretne megcélozni, konkrétan tegye fel a kérdést, de nézzen körül ott a környékén (Gy. Németh Erzsébet: Kire tetszik gondolni?), hogy kik ülnek ön körül, akik magánlétesítményekben tanulnak, és magánegészségügyi szolgáltatásokat vesznek igénybe.

Tompos képviselő úr pedig Korózs Lajos-i magasságokba emelkedett, kamuvideós magasságokba, amikor a Covid elleni védekezést blamálta. Emlékezzünk csak vissza akár Szabó Timea kijelentéseire, miket hadováltak összevissza, folyamatosan támadták hazug vádakkal, kamuvideókkal a Covid elleni védekezést, mert pártpolitikai érdeket helyeztek előtérbe a magyar emberek érdekeivel szemben. Köszönöm. (Közbeszólások a DK soraiból: Húha!  Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage