DR. HARANGOZÓ TAMÁS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Nyomhattam volna személyes ügyrendi kérdésben is gombot, de gondoltam, hogy kivárom a soromat. Selmeczi Gabriellára szeretnék reagálni.

Azt gondolom, hogy nem vagyunk még Észak-Koreában, képviselő asszony. Ön itt engem nagy nyilvánosság előtt bűncselekmény elkövetésével vádol. Az a helyzet, képviselő asszony, hogy talán egy parlamenti felszólalás tekintetében ez még önöknek sem megengedhető, de ha már megteszi, legyen olyan kedves, azt nézze már meg a Btk.-ban, hogy mivel vádol  jó? Tehát a rémhírterjesztés, a Btk. 337. § (1) bekezdése így szól: „Aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt a közveszéllyel összefüggésben olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely a közveszély színhelyén alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.” (Nacsa Lőrinc: Ott a közveszély!  Dr. Selmeczi Gabriella: Köszönöm szépen.)

Tisztelt Képviselő Asszony! Én értem, meg az eddigi vitát hallgatva, nyilván némi absztrakcióval el lehet oda jutni, hogy a magyar Országgyűlés közveszély helyszíne a magyar egészségügy vitájával kapcsolatban, de ha esetleg más nem, akkor az biztos feltűnik önnek, hogy a nagy nyilvánosság előtt sem jön össze jelenleg az ülésteremben. Legyen kedves egy határt ne átlépni, és legyen kedves ezen ne mosolyogni, mert mást nagy nyilvánosság előtt megvádolni bűncselekménnyel, az is jogi kategória. Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage