VARGA ZOLTÁN (DK): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Nacsa Képviselő Úr! Én megértem, hogy ilyen lelkesen beszélnek a hajdú-bihari pilotról, bár egy kicsit furcsállom, hogy innen ön jobban tudja, hogy Hajdú-Biharban mi is történt.

Nyilván, államtitkár úr, önnek ez a feladata. Én azt látom, hogy az ön szemében pontosan olyan tűz lobog, mint Palkovics miniszter úr szemében a minisztersége kezdetén, aztán látjuk, hogy mi lett belőle. Úgy gondolom, hogy ön egy jó szakember (Dr. Zsigmond Barna Pál tapsol.), nyilván a kollégái erről többet tudnának mondani, de hálátlan sors, amit ön felvállalt. Tudniillik engem megkerestek a hajdú-bihari pilotban dolgozó orvosok, mentősök is ebben az ügyben (Nacsa Lőrinc: Persze, téged mindenki!), hogy milyen irdatlan munkát sóznak a nyakukba, és ők ezt mennyire nem tudják különben a jelenlegi rendszerben ellátni, és felhívták a figyelmünket arra, hogy ha ez így marad, akkor a mentődolgozók ebbe egyszerűen bele fognak halni, mert nem fogják tudni ezt végigcsinálni ebben a formában, bármennyiben is erőlteti a politika.

Én ott kaptam egy fülest, és ne legyen igaz ez a füles, de attól tartok, hogy közel jár a valósághoz, tudniillik ott, Hajdú-Bihar megyében, hogy maradjunk akkor ennél a területi résznél, makacsul tartja magát az az idea, hogy mindez azért történik a kormányzat részéről, mert a piacot újraosztják, mert borzasztó sok pénz van ebben a rendszerben. Azokat a magánszolgáltatókat, akik ezt eddig végezték, most egyszerűen kiszorítják a piacról, ezt a rendszert ráoktrojálják az OMSZ-re, kiderül, mert nyilván kiderül, hogy ők ezt nem fogják tudni országos mértékben még úgy sem működtetni, mint Hajdú-Bihar megyében, és majd kiszervezik valamelyik ismerős baráti, haveri oligarchának. Ez ennek a sztorinak a vége, ahogy láttuk már nagyon sok esetben, és én attól félek, hogy közel járunk a valósághoz (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.), lásd a hulladékszállítást vagy sorolhatnánk ezt a végtelenségig.

Államtitkár úr, gondoljon Palkovics miniszterre sűrűn! Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki sorokból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage