SZTOJKA ATTILA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Engedjék meg, hogy először Gréczy Zsolt képviselő úr felszólalására röviden reagáljak! A beszédében azt mondja, hogy 2008-2010 között egy gyarapodó Magyarország volt. (Gréczy Zsolt: 2012!) És ha ezt a nézetét egy kicsit más kontextusba helyezzük, akkor még lehet, hogy egyet is érthetünk abból a szempontból, hogyha azt vizsgáljuk meg, hogy abban az időszakban az emberek egy nagyon komoly devizacsapda felé való orientálását vagy terelését jelentette. És ha ebből a kontextusból indulunk ki, akkor azt kell pontosítani az ön felszólalásánál, hogy devizahitel-adósságban gyarapodó Magyarországot alkottak önök a Gyurcsány-kormány ideje alatt. (Z. Kárpát Dániel: Lepaktáltatok a bankokkal!)

De ha visszatérünk arra az előterjesztésre, amiről ma szó esik, akkor egyértelműen az is elmondható, hogy a baloldalnak a legnagyobb egészségügyi intézkedése nem volt más, mint a vizitdíj bevezetése. És ha ebből az alapból indulunk ki, akkor látható az, hogy önök hogyan gondolkodnak az egészségügyben. Ehhez képest azt is láthatjuk, hogy ma mi történik: önök megkérdőjelezik az állami szerepvállalást akkor, amikor az egészségügy vonatkozásában az egészségbiztosítás, az egészségbiztonság megteremtése érdekében az államnak a megerősített szerepére teszünk javaslatot és hangsúlyt. És ha ugyanezt megnézzük a szociális ellátásokban, önök azt is felvetik hazug módon, hogy az állam igyekszik kivonulni a szociális ellátórendszerből.

Na most, ha ezt jobban megvizsgálják, és megnézik akár a finanszírozási részét, akár az intézményesült fenntartását, akkor egyértelművé válik, hogy hazudnak. Hazudnak egyértelműen a felszólalásaik keretében. Köszönöm a szót. (Z. Kárpát Dániel: Bankárbérencek, EBRD-paktum!  Taps a kormánypárti oldalon.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage