SEBŐK ÉVA (Momentum): Köszönöm szépen. Csak azért kértem szót, mert az előbb elhangzott egy nagyon fontos felszólalás Bencze kollégától, és szeretném kihangosítani, mert nagyon-nagyon fontos volt az, amit elmondott. Méghozzá a vidéki szülők helyzete.

Én orosházi vagyok, és vannak olyan ellátások, amelyeket jelenleg is csak Békéscsabán vagy Gyulán tudnak igénybe venni az orosháziak, beleértve a gyermekeket érintő ellátásokat is. Közvetlen környezetemben nemrégiben történt meg az eset, amikor ilyen éjszakai felébredős, rohanásos történet volt egy egyéves gyermekkel. Átrohantak Békéscsabára a szülők, hosszú várakozás után megkapták az ellátást.

Akkor feltettem azt a kérdést az édesanyának, hogy mit csináltatok volna, ha nincs kocsi a családban. (Dr. Takács Péter: Mentőt hív.) Például én úgy nőttem fel, hogy nekünk nem nagyon volt kocsink. Nincsen válasz rá. Nincsen taxiszolgálat Orosházán, legalábbis éjszakai nincsen, már ha megfizethető lenne, de nyilvánvalóan, akinek nincs kocsija, az egy éjszakai hosszú taxizást sem fog tudni megfizetni. Nincsen megoldás erre sem. Nyilvánvalóan vannak esetek, amelyekhez mentőt lehet hívni, de nagyon sok eset olyan, ami sürgős, de mentőt nem igényel, és nincsen megoldva, nincsen kellő számú autó, nincsen kellő számú munkatárs.

Még van fél percem. Államtitkár Úr! Tudom, hogy egy kicsit ilyen szürreális művészeti irányba csapunk már át, de én kívánok önnek egy kiadós szülést a magyar szülészeti rendszerben. Köszönöm szépen. (Közbeszólások.  Szórványos taps az ellenzéki pártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage