Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Én államtitkár úr cinikus szavainál nyomtam gombot, amikor a szabad orvosválasztásról beszélt, illetve arról, hogy ez a javaslat nem szól róla. Szeretném önt arra kapacitálni, hogy a „Másállapotot a szülészetben!” csoportot böngéssze, ismerkedjen meg valódi élethelyzetekkel. Az én két gyermekem, a kicsik, az elmúlt négy évben születtek egy fővárosi kórházban, és ha lesz következő gyermekem, ő olyan körülmények között nem születhet már meg az önök szigorító jellegű beavatkozásai miatt. Kérem, tartsa tiszteletben, hogy nagyon sok hölgy honfitársunk életében nagyon komoly visszatartó erő a későbbi gyermekvállalástól az, amit önök ebben a rendszerben műveltek, és gyalázatos, amit műveltek.

Ami viszont még gyalázatosabb, az fideszes képviselőtársam megszólalása a devizahitelezés kapcsán. Én nem értem, hogy milyen mozit néznek. Az EBRD-vel kötött paktum 2015. februártól az önök kézjegyével ott van fönn a kormány honlapján, amit a Bankszövetséggel kötöttek. Önök azt a merényletet művelték, hogy aki 160 forinton vette fel az úgynevezett devizahitelét, annak piaci áron, 256 forinton forintosítottak. A helyzet az, hogy elárulták a magyar emberek érdekeit, odaálltak a bankár- és multinacionális érdekek mellé, intézményesítették a kilakoltatások világát Magyarországon, több mint 23 ezer kilakoltatáshoz asszisztáltak vagy engedték azokat levezényelni. Én megértem, hogy most inkább a telefonjaikat nézegetik, de egy kis lélekbátorságot kívánok ahhoz, hogy felálljanak és megmagyarázzák ezt a tarthatatlan helyzetet. Önök inkább a végrehajtókkal paktáltak le, a bankokkal, a multinacionális érdekek mellé álltak a magyar emberek érdekével szemben. Legalább ne álljanak fel egy éjszakai órán a parlamentben védeni a védhetetlent, mert ilyen szintű gazdasági önfeladás és ilyen szintű családellenes merénylet Közép-Európában, de talán az egész Európai Unióban sem volt.

Szégyelljék magukat emiatt! S még mindig vissza lehetne fordulni egy tisztességes rendezési folyamattal. Az a probléma, hogy ennek a csíráját sem látjuk az önök kommunikációjában. De kérem szépen, hogy ezt a mait engedjék el, legalább akkor ne beszéljenek róla. Köszönöm a figyelmet. (Taps a Jobbik és a DK soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage