BENCZE JÁNOS (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Itt a vita során  itt vagyunk már hajnal 1 óránál lassan  többször elhangzott, hogy a Fidesz soha nem zárt be kis kórházat, semmilyen kórházat. Ezt megcáfolom.

Tolna megyében, Pincehelyen 2015-ben, amikor már a Gyurcsány-kormány sehol nem volt, a fideszes érában bezárt a pincehelyi kórház. Igaz, nem tettek lakatot a kapujára, nem falazták be, nem robbantották föl, nem dózerolták el, egyszerűen egy cinikus fejlesztési táblát tettek ki hatalmas pénzösszeggel rajta, és ápolási osztállyá varázsolták; olyan ápolási osztállyá, ahova most azok a betegek fognak kerülni a magyar vidéken, akiktől önök  minden betegtől  díjat akarnak szedni a törvény alapján.

Azért gondolkodjunk egy kicsit el! Élünk az átlagkeresetek varázsában. El kell menni, meg kell kérdezni azokat az embereket, akik átlagos munkahelyen dolgoznak, nem ritka, hogy három műszakban, mondjuk, egy vágóhídon Hajdú-Biharban; 160 ezer forintot nettót lehet összeszedni egy hónapban.

Egy ilyen házaspárnak, aki 60-hoz közelít, ha a 70-80 éves beteg vagy ápolásra szoruló szülője, akinek jó esetben 80 ezer a nyugdíja, bekerül egy ilyen ápolási osztályra, önök szerint miért teszik be? Három műszak mellett lehet ápolni? El tudják látni? Ezekből a bérekből, amelyek egy miniszteri vagy államtitkári fizetésnek a töredékét nem érik el a családban összesen, tudnak fizetni? Mit gondolnak önök ezekről az emberekről?

Amíg propagandával tömik őket, amíg önökre szavaznak, addig tökéletes lesz? Mi lesz velük? Mi lesz azokkal az emberekkel, akik ilyen helyzetbe kerülnek? Nem elég, hogy vidéken már a kis benzinkutakon nincs üzemanyag, hogy jusson el bárhová is autóval? És akkor még elvárják tőlük egy ilyen cinikus törvényben, hogy azért az idős beteg hozzátartozóért, aki végiggürizte az életét, még fizessenek is? Milyen emberek önök?!

Ezt azért alaposan gondolják végig, hogy hogy terjeszthetnek ilyet elénk! Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage