NACSA LŐRINC (KDNP): Köszönöm szépen, elnök úr. Arató képviselő úrnak mondanám, hogy Kordás képviselő úr pont ezt csinálta, hogy fogott egypár szakmai szervezetet, akinek a véleménye nem egyezik a kormányéval, és a törvénnyel ellentétes, és azt idehozta és felsorolta. Míg másokat nem hozott ide, akik támogatják egyébként a törvényt, vagy pozitívan nyilatkoztak róla.

Ez régi trükk, hogy azzal vádol bennünket, amit önök csinálnak. Ugye, Kordás képviselő úr mazsolázott a vélemények között… (Kordás László: A keresztény fogorvosok szakszervezetének a véleményét nem ismerem!  Derültség és szórványos taps a DK padsoraiban.)

(01.10)

Értem, képviselő úr, ez biztos valami komcsi vicc lehetett, és azért nevettek ennyire.

Tehát kimazsoláztak véleményeket, és azt idehozták. Olyan nehéz elhinni, tisztelt Arató képviselő úr, hogy este tíz után leesik az esetszám? (Arató Gergely: Akkor már nincsen, mondjuk ki őszintén! Este tíz órára már mindenki meggyógyul.) Tehát önnek ez teljesen életszerűtlen, nem, hogy amikor lefekszenek az emberek aludni, és sokkal kevesebb ember jár az utakon, sokkal kevesebb ember dolgozik, sokkal kevesebb ember tölti, mondjuk, barkácsolással a szabadidejét, akkor kevesebb baleset történik, kevesebb olyan eset történik, amihez például kell riasztani. De önnek ez teljesen elképzelhetetlen, ahogy látom. Az adatok mutatják ezt, amit Takács államtitkár úr felsorolt, hogy este tíz után jelentősen…  sőt, ez egy görbe! Már este nyolc után is elkezd csökkenni, és este tíz után radikálisan lecsökken az esetszám. Ezt az eddigi tizenakárhány vagy huszonakárhány év adataiból tudjuk, tisztelt képviselő úr.

Én nem értem, hogy az életszerűséget miért olyan nehéz elképzelni a képviselő úrnak. Ön azt gondolja, hogy éjfélfelé van a legnagyobb esetszám az országban a Mentőszolgálatnál? Tehát ön komolyan ezt gondolja? (Arató Gergely: Mondtam én ilyet, drága Nacsa képviselő úr? Hasonlót sem mondtam!) Azt mondta, hogy a tíz biztosan nem lehet adatokra alapozott határ. Ezt mondta. Konkrét esetszámok voltak (Arató Gergely: Még csak nem is ezt mondtam!), amire az államtitkár úr elmondta (Arató Gergely: 15 percben lesz időm elmagyarázni, majd megérti!): az elmúlt tíz év adataiból világosan látszik, hogy este tízkor van az a határ, amikor jelentősen leesnek az esetszámok, ezért így húzták meg ezt a határt. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage