VARGA ZOLTÁN (DK): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Végtelenül sajnálom, hogy a fáradhatatlan és lelkes tekintetű Takács államtitkár úr mégiscsak itt hagyott minket  majdnem azt mondtam, cserben hagyott minket , hiszen általa kezdem megérteni, hogy miért is egy rendőrminiszter kezeli az egészségügyi tárcát, hiszen Takács államtitkár úr távozása előtt egypár perccel egy bűncselekményt jelentett be.

Ő azt állította, hogy gyakorlatilag azért is kell átszervezni a háziorvosi ügyeletet és mindezt a Mentőszolgálatra bízni, mert az önkormányzatokkal szerződést kötő magánszolgáltatók zsarolták az önkormányzatokat, és valójában mutatott egy grafikont, amiből azt vélelmezte, hogy meghamisították az esetszámokat az ügyeleti időben. Ez azonban nemcsak zsarolás, hanem csalás is.

Na most, hogyha az államtitkár úrnak ilyen jellegű tudása van, hogyha ő azt mondja, hogy valójában ezek a szolgáltató cégek csalással többletbevételhez jutottak, amellyel ráadásul zsarolták az önkormányzatokat is, ez egy súlyos bűncselekmény.

Amennyiben az államtitkár úr valamilyen oknál fogva nem mondott igazat, csak lelkes tekintetével megpróbálta védeni azt az álláspontot, amiért őt ideküldték, akkor viszont ő követ el bűncselekményt, hiszen ez rágalmazás. Én úgy gondolom, hogy egy kormánytagtól, egy államtitkártól elvárható egyrészt, hogy igazat mondjon, másrészt elvárható az is, hogy abban az esetben, hogy ha bűncselekmény jut az ő tudomására, akkor megtegye a szükséges feljelentéseket.

Kérdezem Rétvári államtitkár urat, hogy mit tud ön erről a bűncselekmény-sorozatról, hiszen akkor valószínűleg ez nem egy elszigetelt ügy, hanem ez kiterjedt, elképzelhető, hogy bűnszervezetben elkövetett bűncselekményről van szó (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), és gondolom, hogy elindították a kellő vizsgálatokat. Várom a válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a DK padsoraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage