NACSA LŐRINC (KDNP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Varga képviselő úr idézett Kincses Gyulától, az Orvosi Kamara elnökétől, illetve az Orvosi Kamara elnökségétől, ha jól értettem, én is hadd idézzek akkor tőle! 2022. november 11-én egy tévéműsorban ezt mondta: „A jelenlegi kormányzattal, tehát a Pintér Sándor vezette kormányzattal egy sokkal aktívabb munkakapcsolatban vagyunk, ezért nem új információként ért bennünket ez az egész. Már a nyáron volt nálunk az államtitkár úr, ahol tartalmilag azt, hogy milyen változásokat készít elő a kormány, mire számíthatunk, miben gondolkodhatunk, ezt már a nyáron ismertette velünk az államtitkár úr. Mindketten, Pintér miniszter úr és az államtitkár úr is kért ezek kapcsán javaslatokat különböző részletes szakmai kérdésekre, és így értünk el az előterjesztésig.”

A következő idézet szintén tőle, szintén ugyanaznap: „Volt olyan, ami beépült, igen, tehát éreztük azt, hogy valamilyen ráhatásunk vagy visszahatásunk volt ebben a törvényjavaslatban.” Ez szintén idézet volt. És a harmadik idézet: „Önmagában az, hogy van ez az egész, hiszen ahogy a választások megtörténtek, még nem alakult meg az új kormány, amikor Orbán Viktornak levelet írtunk azzal, hogy muszáj az egészségügyi reformot elkezdeni, és leírtuk, hogy milyen irányokat kell venni, tehát a szerkezetátalakításban s a többi, és ezek a megfogalmazások vagy célok visszaköszönnek ebben az előterjesztésben.” (Varga Zoltán: Hányadikai?) November 11-ei. (Varga Zoltán: Ez 14-ei.) Képviselő úr, 11e és 15e között nem változott meg a törvény. Nem változott meg a törvény. (Varga Zoltán: De az ő véleményük igen.) Értem, tehát fölébredtek egyik reggel és hirtelen mást gondoltak ugyanarról, amit előtte öt napig néztek, és szakmai egyeztetésre bocsátottak? (Varga Zoltán közbeszól.) Most már legalább biztosak vagyunk benne (Az elnök csenget.), biztosak lehetünk benne, hogy az önök keze is benne van a dologban.

Akkor hogy tegyük tisztába: ezt nyilatkozta az Orvosi Kamara. Vannak kritikái, és vannak pozitív észrevételei. Vannak, amiket támogat, hiszen már nyáron megkereste őt az államtitkár úr, sőt ebben a javaslatban visszaköszönnek az áprilisban Orbán Viktor miniszterelnöknek leírt javaslatai a Magyar Orvosi Kamarának. Ilyen egyszerű ez, tisztelt képviselőtársam. (Varga Zoltán közbeszól.) Meg kell nézni a tévéműsort Kincses Gyulával, érdemes néha nézni nemcsak a Nyugati fényt meg az Ez a lényeget, és akkor rögtön tanul az ember. (Közbeszólások az ellenzéki sorokból.) Az önökhöz kötődő Ez a lényeg egymilliárd forintot kapott a ma nyilvánosságra került titkosszolgálati anyagok szerint. Egymilliárd forintot az a cég, ami az ezalenyeg.hu-t adja ki (Folyamatos közbeszólások az ellenzéki sorokból.) Komáromi Zoltán nem tudta ezt, most lepődött meg, mint ahogy nem tudta az egyeztetés tényét sem, a frakcióvezetés eltitkolta előle, pedig ő szerintem szívesen elment volna erre a szakmai egyeztetésre, amire államtitkár úr (Dr. Komáromi Zoltán: …elmondom magamtól.) utalt.

Utalt itt a képviselő úr a korrupciós ügyekre, és be is kiabált, „alkotmányos költség” meg ilyen szavakat kiabált itt be, illetve beszéltek szoftverekről és digitalizációról is. Nem maradt árnyékban például a Welt 2000 Kft. ügye  emlékezneke rá? (Jelzésre:) Ó, hát Gréczy Zsolt persze hogy emlékszik, csak gyorsan megpróbálja letagadni. Dobrev Klára, ismerik Dobrev Klárát? Dobrev Klára volt a Fejlesztési Ügynökség vezetője, akkor aláírta azt a szerződést, amellyel egy 12 000 milliárd forintnyi, Magyarországra érkező uniós forrást egy olyan szoftveren keresztül pályáztattak és tartottak nyilván, aminél lemondott a forráskódról, hogy egy magáncégnél legyen. Ki volt a magáncég tulajdonosa és ügyvezetője, tisztelt képviselő úr? Az a Heim Péter, aki később az Altus tanácsadója lett. (Varga Zoltán közbeszól.) Milyen érdekes összefüggések vannak itt! (Zaj, közbeszólások az ellenzéki sorokból.) Milyen érdekes összefüggések vannak itt!

Az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala azt állapította meg, hogy csak ezen 17 milliárd forintot bukott a magyar állam, csak ezen, Dobrev Klára árnyéküzletén. (Közbeszólások az ellenzéki sorokból, köztük Gréczy Zsolt: Ezt nehéz lesz bizonyítani a bíróság előtt.) Tehát ha már korrupció, Welt 2000 ügye, 4-es metró ügye, a bűnöző Czeglédy Csaba. Ott van az önök körében az elítélt bűnöző Czeglédy Csaba, tisztelt képviselőtársaim. (Gréczy Zsolt: Ezt is nehéz lesz bizonyítani, óvatos legyél!) Ráadásul a ma nyilvánosságra került anyagok szerint még oda is érkezett, Czeglédy Csabához köthető szervezetekhez is az amerikai pénzből, pedig ő elítélt adóbűnöző. (Folyamatos közbeszólások az ellenzéki sorokból, köztük Gréczy Zsolt: Ezt is nehéz lesz bizonyítani...) Hogy elítélt adóbűnöző? (Közbeszólások az ellenzéki sorokból.) Elítélt adóbűnöző. (Zaj, közbeszólások az ellenzéki padsorokból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage