DR. HARANGOZÓ TAMÁS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Államtitkár Úr! Az előző felszólalásom után egész részletesen válaszolt néhány kérdésre, néhányra azonban nem, és ezekre szeretnék újra majd rákérdezni, hátha tudok az egyébként Szekszárd és környékén élő emberek egészsége, élete tekintetében fontos válaszokat önből kicsikarni.

De előtte hadd kérdezzek rá én is valamire! Elhangzott itt az egészségügyi államtitkár részéről ez a 2800 fős szám. Lukács képviselőtársam mondja, hogy az ő tudomása szerint ez megegyezik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei ágyszámmal, ami a teljes 28 ezer ágynak a 10 százaléka, és pilotprojektként ebben az egy megyében kezdenék el. Ami ezek szerint nem tud mást jelenteni, mint hogy a cél akkor mégiscsak az, csak az időzítés más, hogy mind a 28 ezer ágyat kivonják a kórházi ágyak számából, és egyébként szociális területre átteszik. Ha ez az utóbbi igaz  ha elmondhatja, ha van rá felhatalmazása, de logikailag, ugye, nagyon más nem tud ebből kijönni , mind anyagi, mind pedig humánerőforrás-oldalról továbbra is kérdezném, azt hogyan kívánják megoldani a jelenlegi szociális ágazat problémái mellett.

És akkor amire kérnék választ, ha tud: tude ön mondani az ön tárcájából olyan információt, hogy akkor ez a szekszárdi szülészet, amit egyébként önök hoztak első körben szóba, nyolc év után elkezde épülni? Ha igen, akkor körülbelül mikor? Illetve az általam elmondott, augusztusban még meglévő, egyértelműen működési zavarként beazonosítható, a szekszárdi kórházat érintő kérdésekre vane információja esetleg, hogy ezek megoldódtak, nem oldódtak meg, ha nem, akkor mégis hogyan és mitől fognak megoldódni? Például ez a törvény miben tud ebben az ügyben segíteni? Várom majd válaszát. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki sorokból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage