SEBŐK ÉVA (Momentum): Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársak! Először Selmeczi Gabriellához fordulnék egy jótanáccsal. Ha legközelebb ilyen hülyeségeket szeretne beszélni (Rétvári Bence: Jól értettem, amit mondott?  Selmeczi Gabriella: Nekem nincs erre energiám, hogy ilyeneket hallgassak.) a nyugdíjrendszerről, akkor javaslom, hogy előtte nézzen körbe, hogy ott vagyoke, mert ez a szakmám, és nagyon messziről és nagyon könnyen kiszúrom a problémákat.

A nyugdíjadatok digitalizálása történgetett, történgetett, én az elmúlt 12 évben azért ipari mennyiségben gyártottam a NYENYI- és BIKE- adatszolgáltatásokat az utolsó hónapokban is. Egyéni számláról akkor beszélhetnénk, hogy ha engem holnap elüt a villamos, akkor az az összeg örökölhető lenne utánam. Egyéni számláról akkor beszélhetnénk, ha bármilyen garanciát jelentene az a számsor, amely elérhető nem a kormánykapun, hanem az ügyfélkapun keresztül. Per pillanat az, ami az ügyfélkapun keresztül elérhető, az nem egy egyéni számla, hanem egy statisztika, amely többnyire a munkáltatók által befizetett és 08-ason bevallott járulékokból képződik. Nagyon kérem, hogy a statisztikát ne keverje az egyéni számlával.

Rétvári Bencéhez fordulnék. (Rétvári Bence: Itt vagyok.) Harmadjára is szeretném megkérdezni, remélem, hogy ezúttal sikerül válaszolni, hogy az orosházi kórház urológiájára, fül-orr-gégéjére, traumájára és gyermekosztályára milyen sors várható, leszneke ezek egy év múlva az orosházi kórházban.

Van még egy kis időm, de a következő témát majd a következő felszólalásnál mondom el. Köszönöm.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage