DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm, elnök úr. Szóval a helyzet, tisztelt képviselő asszony, az, hogy mindennap… (Szabó Szabolcs közbeszól.), mindennap megfizetjük annak a politikának az árát, amit Brüsszelben ránk erőltetnek, ott van a számlákon, ott van a boltok polcain és ott van a benzinkutakon is, és nem hagyhatjuk, hogy ezután is így legyen.

És azért hozom ezt külön fel, tisztelt képviselő asszony, ha már a megélhetési kérdéseket felhozta, mert önök ezeket a szankciókat mindvégig támogatták. Gázcsapot zártak volna el, a nukleáris energiára kiterjesztették volna ezeket, és az olajembargónak is örültek. (Z. Kárpát Dániel: Te hol élsz?!) És adódik a kérdés, hogy miért folytattak ilyen politikát. Hát, a csilingelő dollárokért, azokért. (Rétvári Bence: Úgy van!) 3 milliárdot kaphattak a kampányukban. Egy baloldali elemző a napokban meglepő nyíltsággal beszélt arról, hogy az egész külföldi finanszírozási rendszert Karácsony Gergelyre találták ki. Ezek után egyáltalán nem csodálkozunk azon, hogy Karácsony Gergely egyértelműen arról beszélt, hogy szerinte Brüsszelnek megvannak az eszközei arra, hogy nyomás alá helyezze hazánkat, ha nem támogatjuk ezeket a szankciókat. Köszönjük szépen, azóta is érezzük a nyomásgyakorlást, és azóta is érezzük a törődést.

Tisztelt Képviselő Asszony! A 3 milliárd dollár a többszöröse annak, amit az állam, a magyar állam átlátható módon odaad a pártoknak, és egy nyilvánosságra került hangfelvétel alapján az ön kampányába is érkezhetett pénz külföldi szponzoroktól. Ha nem így történt, képviselő asszony, akkor arra kérem, hogy álljon ki, és jelentse ki, hogy nem kapott pénzt külföldről. Megteszi ezt, képviselő asszony? Sokan mondják erre a jelenségre, hogy dollárbaloldal. Ezzel nekem annyi a gondom, kicsit vitatkoznom kell ezzel, hogy ebben már semmi baloldali nincs. Itt már csak a dollárok látszódnak.

Tisztelt Ház! Annyit szeretnék még mondani, hogy Szent Miklós napja közeledik, érkezik a Mikulás, és a baloldalon biztosan sokan ki is suvickolták a csizmáikat, hogy újabb dollárkötegek érkezhessenek. (Közbeszólások és derültség az ellenzék soraiban.) Azok biztosan érkeznek is majd, cserébe majd megint kérnek valamit, leginkább azt, hogy viselkedjenek jól, viselkedjenek úgy, ahogy maguktól elvárják.

Egyvalamit tudniuk kell: lehet, hogy az ilyen magatartásért a tengerentúlon dolláros szaloncukor jár, de idehaza virgács. (Közbeszólások és derültség az ellenzék soraiban.) Az első nagy adagot már meg is kapták áprilisban (Tordai Bence tapsol.), és ha nem változtatnak, ha nem változtatnak, akkor ezután is kapnak még.

A kormány politikája ettől függetlenül változatlan marad (Az elnök csenget.), a magyar címer van a mezünkön (Szabó Timea közbeszól.), és ott is marad. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.  Szabó Timea közbeszól.  Tordai Bence és Vajda Zoltán tapsol.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage