ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy Gy. Németh Erzsébet, a DK képviselője, arról tájékoztatott, hogy 2022. november 8-án megalakult a Budapesti Képviselők Csoportja. A határozati házszabály rendelkezései szerint a csoport létrehozása a frakciótagságukat nem érinti.

Tisztelt Országgyűlés! Tájékoztatom önöket, hogy Apáti István, a Mi Hazánk frakciójába tartozó országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló indítvány érkezett 2022. november 28-án 418. Bpk. 61.910/2022/12-I. számon a Pesti Központi Kerületi Bíróságtól rágalmazás vétsége miatt indított magánvádas ügyben. Ezt megvizsgálásra elnöki jogkörben kiadtam a Mentelmi Bizottságnak. Tájékoztatom önöket, hogy a Mentelmi Bizottság az ügyben benyújtotta határozati javaslatát, így a napirendi javaslat szerint a mentelmi jog felfüggesztéséről a szerdai ülésnapon döntünk.

Tisztelt Országgyűlés! Novák Katalin köztársasági elnök asszony államtitkári megbízatás megszűnéséről, új államtitkár kinevezéséről, valamint új miniszter kinevezéséről szóló átiratot küldött az Országgyűlésnek. Felkérem Hiszékeny Dezső és Szűcs Lajos jegyző urakat, hogy ismertessék ezeket.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage