DR. SZŰCS LAJOS jegyző: Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére. Tisztelt Elnök Úr! Tájékoztatom az Országgyűlést, hogy az Alaptörvény 9. cikk (4) bekezdés c) pontja és a 16. cikk (7) bekezdése alapján  a miniszterelnök javaslatára  Lantos Lajos Csabát 2022. december 1-jei hatállyal energiaügyi miniszterré kineveztem.

Tájékoztatom továbbá az Országgyűlést, hogy az imént hivatkozott alaptörvényi rendelkezés alapján, figyelemmel a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról szóló 2022. évi II. törvény 2022. december 1-jén hatályba lépő módosítására, a miniszterelnök javaslatára megállapítottam, hogy Lázár Jánosnak a miniszterek kinevezéséről szóló 186/2022. (V. 24.) köztársasági elnöki határozat szerinti építési és beruházási miniszteri feladatköri megnevezése 2022. december 1-jei hatállyal építési és közlekedési miniszteri feladatköri megnevezésre módosul.

Tájékoztatom végül az Országgyűlést az államtitkárokat érintő határozatomban foglaltakról. 2022. december 1-jei hatállyal Ágh Pétert az Építési és Közlekedési Minisztérium, dr. Czomba Sándort a Miniszterelnöki Kabinetiroda, dr. Hankó Balázs Zoltánt a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkárává, valamint 2022. december 7-ei hatállyal Fábián Gergelyt a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárává kineveztem.

Megállapítottam, hogy dr. György Lászlónak, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkárának e megbízatása  lemondására tekintettel  2022. november 30-ai hatállyal megszűnik. Dr. Kutnyánszky Zsolt Krisztiánt, a Technológiai és Ipari Minisztérium államtitkárát e megbízatása alól 2022. november 30-ai hatállyal felmentettem. Budapest, 2022. november 29. Tisztelettel: Novák Katalin.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage