DR. KERESZTES LÁSZLÓ LÓRÁNT (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Államtitkár Asszony! Én nagyon-nagyon figyeltem, hogy kapunke ezekre a konkrét kérdésekre választ, de a legjobb szándékkal sem leltem fel az ön felszólalásában ezeket a válaszokat, úgyhogy nem tudom elfogadni a reakcióját, a választ.

Ugyanakkor azért felhívom a figyelmét, hogy azt így elmondta államtitkár asszony, hogy ezek lassan végbemenő folyamatok, viszont az önök kormánya 12 és fél éve van hatalmon, 12 és fél év alatt kellett volna azokat a döntéseket végrehajtani  még előkészíteni sem kellett volna, mert az LMP frakciója megtette , amelyek a hálózat-korszerűsítést is magukba foglalták, és ezt a zöldenergia-politikai fordulatot végrehajthatta volna, amiről egyébként beszélt Matolcsy György is. Ez óriási feladat lenne, de most már nagyon-nagyon kezdünk aggódni, mondhatjuk így, hogy ha a 12 és fél év nem volt elég, hogy a kormány ezt a fordulatot végrehajtsa, akkor aggasztó, hogy most pedig azt látjuk fél éve, hogy konkrétan nem képesek, nem ön, hanem a kormány nem képes ebben a kérdésben á-t vagy b-t mondani.

Ezért is furcsálljuk azt egyébként, hogy a Gazdasági Bizottság mai ülésén is leszavazták a javaslatunkat, a miniszterelnök úr is várta azt a lehetőséget, hogy itt legalább tudjunk erről a kérdésről tárgyalni. Azt gondolom, látniuk kell ebben a súlyos helyzetben, hogy mekkora a felelősség, hogy ezek a döntések megszülessenek, úgyhogy én arra biztatom a kormányt, hogy minél előbb hozzák meg ezeket az intézkedéseket (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.), így adjanak teret annak, hogy Magyarország a zöldenergia-forrásokra alapozva erősítse az energiafüggetlenségét. Köszönöm a türelmét, elnök úr. (Taps az LMP soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage