BEDŐ DÁVID (Momentum): Köszönöm szépen, csak nem voltam teljesen tisztában azzal, hogy akkor most válaszolni kell. Köszönöm szépen a szót. Bíztam benne, hogy a miniszterelnök az év utolsó ülésére ellátogat, de nem gond. (Rétvári Bence: Itt volt! Te nem voltál bent?  Dr. Répássy Róbert: És még lesz is ülés!) Kilenc hónapja dúl a háború a szomszédunkban, egy olyan háború, amely tízezrek életét követelte, és hosszú évtizedekre meg fogja határozni Európa sorsát. A kormány, amelynek ön is része, folyamatos hintapolitikát játszik.

A külügyminiszter a mai napig bejáratott vendég Oroszországban, terjed hazánkban a hazug orosz propaganda, és a Fidesz európai parlamenti képviselői gyáva módon nem vesznek részt a szavazáson, amikor arról kell dönteni, hogy Oroszország terrorizmust támogató állam-e. Más európai országok egyre gyakrabban hivatkoznak Magyarországra és az önök kormányára úgy, mint Putyin trójai falova az Európai Unióban. Szavak szintjén mégis úgy tesznek, mintha támogatnák az ukrán felet.

Miniszter úr, nekem egy nagyon-nagyon egyszerű kérdésem van ma ön felé. Segítsen a tisztánlátásban: önök kinek az oldalán állnak? A megtámadott ukránok oldalán, vagy az agresszor oroszokén? Köszönöm.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage