ILLÉS BOGLÁRKA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Fontos, hogy most beszéljünk olyan ügyekről is, amelyekről a baloldal rendszeresen hallgat (Sebők Éva közbeszól.), vagy legalábbis megpróbálja elterelni erről a figyelmet, annak ellenére, hogy ezt mindannyian tapasztaljuk mindennap, most már több mint három éve figyelemmel kísérhetjük a városban, egészen pontosan a fővárosban, és ez nem más, mint Karácsony Gergely ámokfutása.

Hiszen volt itt már minden. Voltak már értelmetlen biciklisávok, dugók, birkalegelők, a hulladékszállítás leállítása, a parkolási díjak drasztikus megemelése, és még bőven sorolhatnánk az elhibázott döntéseket, hiszen van mit.

(17.20)

Mindezeknek köszönhetően a főpolgármester népszerűsége Gyurcsány Ferenc szintjére süllyedt. Most már az őt támogató dollárbaloldal sem benne látja a folytatást 2024-ben.

Az elmulasztott cselekvései és az értelmetlen döntései mellett a felelősséghárításról is ismertté vált. Akárhányszor kellemetlen helyzetbe került, emlékszünk, mindig másokat okolt érte. Ennek a végét most már láthatjuk, hiszen az elmúlt napokban a Nemzeti Nyomozó Iroda több gyanúsítottat is kihallgatott a Városháza-gate ügyében. A botrány még 2021. november elején robbant ki, amikor a Városháza eladásának kísérletéről szóló leleplező hanganyagok és dokumentumok napvilágra kerültek. Korábban nyélbe ütött fővárosi ingatlanügyletekre is fény derült; persze, Karácsony Gergely azt állította, hogy ezekről mit sem tudott, ő ott sem volt.

Tisztelt Államtitkár Úr! Egy ideig mulatságos volt Karácsony Gergely botladozását nézni, de az elfogadhatatlan, hogy a főpolgármester úgy tesz, mintha semmi sem történne, mintha nem léteznének a Városházán folyó korrupciós ügyek. Ennek tükrében kérdezem, hogy a főpolgármester meddig tagadhatja még a Városháza-gate létezését. (Sebők Éva közbeszól.) Államtitkár úrtól kérdeztem, tőle várom a választ, nem öntől. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage