DR. FÜRJES BALÁZS, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! A Városháza-gate ügyét valóban nehéz lesz letagadnia Karácsony Gergelynek, hiszen mégiscsak az ő emberei mondtak nagyon kemény megörökített mondatokat a városházi ingatlanpanamák működéséről, és valóban, a rendőrség is tett három gyanúsítást befolyással való üzérkedés miatt, ez 2-8 évig büntetendő tényállás. Valami bűzlik, az biztos!

Ugyanakkor látok rá esélyt, hogy kiderüljön: Karácsony Gergely a főszereplője a baloldali dollárbotránynak is, és ezt még nehezebb lesz letagadnia. A baloldali kampányhoz több milliárd forintnyi támogatás érkezett külföldről. Ezt egy olyan ember intézte, aki a főpolgármesteri kabinet alkalmazásában áll, akinek Karácsony Gergely a munkáltatója. A dollárbotrány pénztárnoka Karácsony Gergely embere: Korányi Dávidnak Karácsony Gergely adott utasításokat (Arató Gergely: Boldog karácsonyt!), és Korányi Karácsonynak volt köteles beszámolni mindenről. Vagyis Karácsony Gergely a főnöke annak a városházi tanácsadónak, aki intézte a baloldali kampány vélhetően törvénytelen amerikai támogatását. A baloldal kampányához a devizapénztárnokot Karácsony Gergely küldte, adta, utasította. Korányi Dávid, aki pénztárnokként leszervezte az amerikai pénzek eljutását önökhöz, a baloldalhoz, tulajdonképpen Karácsony Gergely apportja volt a baloldali kampányban, Karácsony Gergely természetbeni hozzájárulása, hogy aztán abból valójában dollárban nyújtott törvénytelen pénzügyi hozzájárulás legyen.

Adódik a kérdés: mi Karácsony Gergelynek, a baloldali dollárbotrány pénztárnoka munkáltatójának, valódi utasítójának a szerepe a dollárbaloldal vélhetően törvénytelen külföldi támogatásában? Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage