DUDÁS RÓBERT (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Nem vagyok az az ember, aki pusztán kritikát fogalmaz meg, ön nagyon jól tudja, számos megoldási javaslatot kínáltam már és tettem már a posták megmentése érdekében. (Rétvári Bence: Egyik életszerűbb volt, mint a másik.) Ugyanakkor viszont azt látom, hogy ez csak engem, illetve minket érdekel, mert a kormány folyamatosan lesöpri ezeket.

Kértem elsősorban azt, hogy a Szerencsejáték Zrt. segítse meg a postákat a fenntartás érdekében. Megtehetné, bőven lenne rá fedezet. Elutasították. Kértem azt, hogy a kisposták kapjanak törvényi védelmet. Az összes kormánypárti képviselő ellene szavazott a Gazdasági Bizottságban. Kértem azt, hogy ha már az állam nem tarthatja fenn, nem finanszírozhatja a veszteséges állami céget, akkor finanszírozza az önkormányzatokat, és akkor majd megteszik az önkormányzatok, mert ők nagyon szívesen beszállnának a fenntartásba, csak ehhez viszont forrásra van szükség. Süket fülekre talált.

Nos, akkor teszek a harmadik után egy negyedik megoldási javaslatot.

(17.50)

Ez pedig nem más  és már egyszer elutasították ezt is, és nem tették napirendre, de még van rá lehetőség , mint hogy költségvetési módosítót hajtsunk végre, a 2023. év költségvetését módosítsuk. 20 milliárd forintot mondanak, hogy ennyire lenne szükség a posták újranyitására és fenntartására. Felteszem önöknek a kérdést: mi a fontosabb, a propaganda vagy a posták újranyitása? A nemzeti konzultáció és az országot lefedő plakátkampány nagyjából 16-20 milliárd forintba került. 20 milliárdba kerül ez, 20 milliárdba kerülnek a posták  ezt az egy kérdést kell eldönteni.

Ha egyébként beletették volna a nemzeti konzultációba ezt a kérdést, azt gondolom, világos választ kaptak volna, hogy az embereknek mi erről a véleménye. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy újra konzultáljanak sok milliárdért, isten őrizz! Egyszerűen csak fogadják meg, kérem, ezt a javaslatot, tűzzék napirendre a költségvetési módosítót, és tegyünk meg mindent közösen a posták megmentése érdekében! Ez számunkra és az emberek számára fontos, és higgye el, kérem, államtitkár úr (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), ha kevesebb lesz a propaganda, akkor több lesz a posta. (Taps a Jobbik soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage