DÚRÓ DÓRA (Mi Hazánk): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Miközben a Fidesz hangzatos szabadságharcot folytat a külföldről finanszírozott Soros-szervezetekkel szemben, aközben a Fidesz volt alelnöke, Magyarország volt családügyi minisztere, jelenlegi köztársasági elnök személyesen a Sándor-palotában fogadja a Háttér Társaságot. Teszi ezt azok után, hogy például azt nem tartotta fontosnak a magyar köztársasági elnök, hogy a szívhangrendelet kapcsán kialakult társadalmi vitában megnyilvánuljon, néma maradt akkor, amikor a magzati életkorú gyermekek mellett kellett volna kiállnia, de személyes lehetőséget biztosít a tárgyalásra a  nyugodtan mondhatjuk, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelentő  Háttér Társaság számára. (Kanász-Nagy Máté: Mi a baj vele?)

Nézzük meg, hogy miből áll ennek a szervezetnek a tevékenysége Magyarországon! Ők azok, akik karácsonykor mindig megörvendeztetnek bennünket  természetesen idézőjelben  az „apa plusz apu plusz gyerekek egyenlő család” kampánnyal, de ők voltak azok, akiknek annyira beteg a gondolkodása, hogy a transzneműek számára külön tranzitzónákat követeltek a déli határon. Büszkén hirdetik a honlapjukon, hogy felléptek a gyermekvédelmi törvény ellen, és továbbra is  törvénytelenül  iskolai sokszínűség hetét rendeznek, illetve LMBTQ-témájú mesekönyvek, transzemberek mosdó- és öltözőhasználata kapcsán nyújtanak jogi segítséget, de átmossák az agyát az állami szférában dolgozóknak, legyen szó rendvédelemről, áldozatsegítésről, az oktatás, média, egészségügy, gyermekvédelem és a sport területén dolgozó szakemberekről. De arról is beszámolnak, hogy sikerült elérniük számukra kedvező jogszabályiháttér-változtatást gyermekek örökbe fogadásával kapcsolatban és nemváltoztatásról is.

Arra is emlékeztetek, hogy ez a szervezet volt az, amely jogellenes módon, a tavaszi népszavazáson érvénytelen szavazásra buzdított, tehát a köztársasági elnök ezzel a találkozóval semmibe vette a tavaszi népszavazáson a normális családmodell mellett kiállt 3,5 millió magyar ember véleményét. Botrány! Nem fogadnia kellett volna a köztársasági elnöknek őket, hanem például feljelentést tenni, mert az általam egyébként felsorolt tevékenységeik közül több is jelenleg jogszabályokba ütközik Magyarországon.

De nemcsak ez keltett felháborodást a nemzeti körökben a köztársasági elnök részéről, és nemcsak a szívhangrendelet kapcsán maradt néma Novák Katalin, hanem a munkácsi turulszobor ügyében szintén nem nyilvánított véleményt akkor, amikor a magyar történelem egy rendkívül fontos jelképét gyalázta meg egy magyarellenes ukrán állam. Hanem mit tett a magyar köztársasági elnök? Ellátogatott Kijevbe ehhez a magyarellenes ukrán rezsimhez, és kifejezetten fotózkodott Magyarország köztársasági elnöke, kifejezetten fotózkodott a szobor visszaállítására nemet mondó kormányzóval! Botrány, szégyen!

Ha komolyan gondoljuk azt, hogy Magyarország keresztény ország, és komolyan gondoljuk azt, hogy a magyar érdek az első, akkor a köztársasági elnöknek is ennek megfelelően kellene viselkednie. De ez az ukrán politika beleillik abba, amit a kormány vagy a miniszterelnök is hirdetett, hiszen szavakban itt is megfogalmazzák a szabadságharcot, de amikor az Európai Unió részéről a legkisebb nyomás érkezik Magyarországra, hogy az ukrán állam finanszírozásában vegyünk részt, akkor a magyar kormány önként és dalolva ad át ennek a korrupt ukrán rezsimnek 75 milliárd forintot, ez is egészen elképesztő. Olyan helyzetben teszik ezt, amikor a magyar gyermekek fáznak az iskolákban, 18-20 fokban ülnek, vállalkozások mennek tönkre, mert nem tudják kifizetni a több száz ezer vagy akár milliós nagyságrendű rezsiszámlákat, családoknak, nyugdíjasoknak okoz rendkívüli nehézséget az, hogy az alapvető megélhetésüket tudják biztosítani, és vannak olyan vidéki települések, ahol most már 40-50 kilométert kell autózni ahhoz, hogy egyáltalán üzemanyaghoz jusson az ember. Szégyen!

A kormány és Novák Katalin ellentétesen cselekszik azzal, amit hirdet. Úgy gondolom, hogy ha valóban komolyan vesszük a kereszténységet, és valóban komolyan vesszük a magyar emberek érdekének a képviseletét, akkor ennek a tettekben is meg kellene nyilvánulnia. Köszönöm a figyelmet. (Taps a Mi Hazánk soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage