DR. FAZEKAS SÁNDOR, a Törvényalkotási Bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselők! Tájékoztatom önöket, hogy a Törvényalkotási Bizottság 2022. no-vember 24-én tartott ülésén megtárgyalta az egyes törvények közadatokkal összefüggő módosításáról szóló T/1786. számú törvényjavaslatot. Az összegző módosító javaslatot és az összegző jelentést a bizottság a házszabály 46. §-a alapján 29 igen szavazattal, 4 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! A törvényjavaslat a nyílt hozzáférésű adatokról és a közszféra információinak további felhasználásáról szóló nyílt adat irányelv hazai jogba való átültetését szolgálja. Bevezetésének célja, hogy az Európai Unió tagállamait ösztönözze a közszféra által előállított és kezelt adatvagyon másodlagos hasznosítására még szélesebb körben, továbbá elősegíti a nagy értékű állami adatkészletek hatékony újrahasznosítását, mindezt a fejlett digitalizáció eszközeivel.

A Törvényalkotási Bizottság egy módosítót fogadott el a javaslathoz, amely nyelvhelyességi és technikai pontosításokat tartalmaz.

Tisztelt Ház! Kérem tisztelt képviselőtársaimat, hogy támogassák a törvényjavaslatot. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage