FARKAS SÁNDOR agrárminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Köszönöm a Törvényalkotási Bizottság által elmondottakat és azokat a javaslatokat, amelyek kiegészítik és megerősítik a T/1846. számú törvényjavaslatot, amire a Törvényalkotási Bizottság képviselője is tett utalást, amelyek jelentős részben nyelvhelyességi, illetve egyéb olyan kisebb kiegészítéseket tartalmazó módosító indítványok, amelyek tartalmilag nem befolyásolják a törvény lényegét.

Ugyanakkor szeretném külön Ritter Imrének megköszönni azt a munkát, azt az elkötelezettséget, amellyel követi a volt Rozmaring Szövetkezet tagjainak a kárpótlási igényét. Az ön által felvetett három kérdéskörre való válaszom akkor lesz igazán hatásos vagy eredményes, hogyha valóban megtudjuk azt, hogy mekkora igénye van ezeknek a régi tulajdonosoknak, és akkor megpróbálunk megtenni mindent annak érdekében  vagy az ön által előbb említett akár új törvényjavaslattal is , hogy a Rozmaring Szövetkezet tulajdonosi köre végre, több mint 30 év után, közel 30 év után valóban megnyugtató megoldást kapjon. Ebben további együttműködést és együtt gondolkodást kérek a minisztérium nevében öntől.

Tisztelt Képviselőtársaim! Ugyanakkor szeretném megköszönni azt az együttműködést az általános vita során, amelyben a képviselőtársaim kifejtették álláspontjaikat, részletesen feltárták gondolataikat. Ettől függetlenül szeretném kérni önöket, vagy ezzel kapcsolatban szeretném kérni önöket, hogy a holnapi nap során támogassák a törvényjavaslatot. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage