DR. ZSIGMOND BARNA PÁL (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Az Európai Parlament baloldali többsége hosszú évek óta folytat politikai hadjáratot Magyarország ellen. A föderalista frakciókban komoly versengés van azért, hogy ki vehessen a nevére egy-egy, a legképtelenebb állításoktól hemzsegő vádiratot. Ezeket a jelentéseket a jogállamiság köntösébe burkolják, de ne tévedjünk, valójában csak azért támadják Magyarországot, mert immáron négy egymást követő alkalommal nem nekik tetsző kormányt választott.

A magyar kormányban akadályt látnak annak a tervnek a keresztülvitelében, hogy a nemzetek Európáját egy brüsszeli vagy berlini központú birodalommal helyettesítsék. Azért nem akarnak pénzt adni Magyarországnak, vissza akarják tartani a nekünk jog szerint járó forrásokat egészen addig, amíg a szájuk íze szerinti kormány nem kerül hatalomra. Ami pedig a jelentések tartalmát illeti, ahhoz a muníciót, még ha oly szerény is, segédcsapataik, vagyis a magyar baloldal szállítja. Emlékezzünk vissza arra, hogy Herczog Edit, volt szocialista európai parlamenti képviselő maga ismerte el, hogy az első ilyen, formálisan Rui Tavares, portugál szélsőbalos képviselő neve alatt futó jelentést valójában ő, Tabajdi Csaba és Göncz Kinga hozták össze. (Vitályos Eszter: Szégyen!)

Tisztelt Ház! Az Európai Parlament a nemzetállamok meggyengítésének elérése érdekében semmitől sem riad vissza, nem tiszteli még az Európai Bizottság kvázi függetlenségét sem, és lábbal tiporja a szerződéseket, egyedül a saját hatalmának kiterjesztése lebeg a szeme előtt. De hiába gyakorolt nyomást a Parlament a Bizottságra, a magyar kormány idén nyáron megegyezett arról a 17 vállalásról, amit teljesít annak érdekében, hogy hazánk megkaphassa a neki járó pénzeket. Rögzítsük: olyan európai uniós fejlesztési forrásokról van szó, amelyek jog szerint járnak Magyarországnak, járnak a magyar polgároknak.

Egy világosan szabályozott tárgyalási menetrendünk van, amelyben a Bizottsággal kell megegyeznünk. Ebbe a folyamatba avatkozott be előbb a német, majd a holland parlament. A Bundestag határozatában már előre megmondta a Bizottságnak, hogy majd nem értékelheti elégségesnek a magyar teljesítéseket. A holland parlament pedig az Európai Ügyészséghez való csatlakozást szabná az uniós források kifizetésének a feltételéül. A holland parlament tehát egy olyan feltételt támaszt, ami a Bizottság kritériumai között egyáltalán nem szerepel. Valamiféle gyarmattartói, birodalmi fölényességgel, éppen a jogállamiságra hivatkozva szegik meg a határozatot megszavazó német és holland parlamenti képviselők az Európai Unióról szóló szerződéseket, amelyek világosan rendelkeznek arról, hogy a Bizottság nem utasítható a tagállami hatóságok által. Különösen figyelemre méltó a Bundestag határozata abból a szempontból is, hogy megköveteli a politikai engedelmességet a Bizottságtól, és talán most először hirdeti nyíltan, hogy valójában ki az úr az Európai Unióban.

A két határozatot a magyarországi baloldal részéről természetesen üdvrivalgás fogadta. Ők úgy gondolják, nekik az az érdekük, hogy Magyarország ne kaphassa meg a neki járó forrásokat, és hálásak minden külföldi segítségért. 12 éve dolgoznak azon, hogy megbüntessék a magyar embereket azért, mert nem kérnek belőlük, és most először úgy érzik, hogy bosszút állhatnak ezért rajtuk; vagy ha jön is a pénz, akkor azt szeretnék, hogy azt  a magyar kormányt megkerülve  egyenesen ők kaphassák meg. Így történt ez idén tavasszal, amikor  mint ahogy ez közös miniszterelnök-jelöltjük elszólásából kiderült  közvetlenül kaptak törvénytelenül 3 milliárd forintot a választási kampányra. (Közbeszólások az ellenzéki sorokból, köztük Arató Gergely: Ez nem igaz!  Közbeszólások a kormánypárti sorokból: Dehogynem!  Az elnök csenget.) Ez a rendszerváltozás óta példátlan ügy is világossá teszi, hogy a magyar baloldal úgy, ahogy van, idegen hatalmak zsoldjában áll.

Tisztelt Ház! Az általunk benyújtott politikai nyilatkozatnak az a célja, hogy kiálljon Magyarország szuverenitása mellett, és visszautasítsa a külföldi hatalmi központok és magyarországi csatolmányaik általi nyomásgyakorlást. A Bizottsággal van egy konstruktív vitánk és nem a német vagy a holland parlamenttel. Ezért vissza kell utasítanunk a holland és német parlament európai joggyakorlattal ellentétes beavatkozási kísérletét.

A politikai nyilatkozat kiáll a magyar érdekek, a magyar emberek érdekei mellett, és elítéli a birodalmi és gyarmattartói reflexekből eredő, jogellenes holland és német parlamenti zsarolást. Nekünk a magyar érdekek az elsődlegesek, és minden jogszerű eszközzel érvényesítjük azokat. Mint előterjesztő, tisztelettel kérem a politikai nyilatkozat elfogadását. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage