HOLLIK ISTVÁN (KDNP): Köszönöm szépen a szót, tisztelt elnök úr. Akkor a legelején rögzítsük a tényeket! Azzal, hogy a Bundestag és a holland parlament a Magyarországgal kapcsolatos határozatát elfogadta, ezzel  ahogy az előttünk fekvő politikai nyilatkozat is fogalmaz  a lojális együttműködés alapelvéből következő kölcsönös tiszteletet semmibe véve és kilépve az uniós egyeztetések szabályozott, meghatározott szereplők között folyó kereteiből, a politikai nyomásgyakorlás eszközéhez folyamodott. És ha egy pillanatra visszalépünk az időben, akkor fel kell tennünk azt a kérdést, hogy mi volt az Európai Unió alapító atyáinak a szándéka, amikor létrehozták az Európai Uniót, tehát az európai együttműködés rendszerét. Az, hogy volt egy történelmi tapasztalatuk, hogy a XX. század első felében az európai országok közül nagyobbak úgy akarták ráerőszakolni a saját akaratukat másra, hogy háborút robbantottak ki, és ebből Európának elege lett, és az alapító atyák azt mondták, hogy a háborúskodást váltsa fel az együttműködés, működjenek együtt az országok, és ne akarják az akaratukat háborúval vagy másként egy másik országra erőltetni.

A helyzet az, hogy ennek a két határozatnak önmagán túlmutató jelentősége azért van, mert visszatér ehhez a XX. század első feléhez kötődő szomorú történelmi valósághoz, amikor az egyik ország ilyen vagy olyan okokból rá akarja erőltetni, erőszakolni az akaratát egy másikra. Ez nem hozható össze azzal az európai együttműködéssel, amit az elmúlt 50-60 évben az Európai Unió jelentett.

De hogy miről is szól ez valójában? Arról szól, hogy a Bundestag és a holland parlament baloldali többsége, mondhatjuk úgy is, hogy az európai balliberális elit azokkal a forrásokkal zsarol bennünket, amelyek nekünk járnak, és bár hivatkoznak  ahogy képviselőtársam is elmondta  a jogállamiságra, valójában az a problémájuk, hogy Magyarországon egy keresztény-nemzeti kormányzás van, ezt nem tudják elviselni, és ezért próbálnak meg mindent megtenni annak érdekében, hogy Magyarországot megzsarolják.

A legitim, a magyar állampolgárok által megválasztott kormányt úgy akarják elmozdítani, hogy megvonják a forrásokat, és mindenféle kitalált jogállamisági eljárásokat folytatnak. Az pedig nagyon sajnálatos, hogy a magyar baloldal  Arató képviselőtársam az imént is bizonyította  csatlakozik az európai balliberális elithez, és nem a magyar emberek oldalára áll, nem Magyarország oldalára áll, hanem az európai baloldali elittel aktív részese és szereplője ennek a zsarolásnak.

(9.50)

Képviselőtársam! Amikor az uniós forrásokat megkapjuk, és erre önök folyamatosan nemet mondanak akkor, amikor a megállapodáshoz szükséges törvényekre itt, ebben a Házban nemet mondanak, vagy az Európai Parlamentben igennel szavaznak azokra a javaslatokra, amelyek meg akarják zsarolni Magyarországot, akkor önök a pedagógusbér-emelésre mondanak nemet, merthogy az uniós forrásokat jelentős részben arra fordítanánk.

Teljesen világos, hogy az önök célja pontosan ugyanaz, mint az európai baloldalé: el akarják mozdítani a magyar emberek által legitim módon megválasztott kormányt. Az önök célja az, hogy hatalomra kerüljenek, ezért minden eszközt megragadnak, és az európai baloldallal összefogva zsarolják Magyarországot. Az a helyzet, hogy ennek az európai baloldali, balliberális elitnek bizony birodalomépítő ambíciói vannak. Ez a két határozat ennek a baloldali brüsszeli birodalmi építésnek az építőkockái, teszem hozzá, hogy egy csipetnyi gyarmattartó gőggel megfűszerezve.

S azt is láthatjuk, hogy az európai baloldali elit  ahogy azt az elmúlt tíz évben már megszokhattuk  elképesztő módon álszent és mindig kettős mércével mér akkor, amikor Magyarországon nemzeti-kereszténydemokrata kormányzás van. Mert érdekes módon akkor nem voltak ilyen hangosak és akkor nem volt bajuk a magyar jogállamisággal, tisztelt Arató képviselő úr, amikor önök kormányoztak és szemeket lövettek ki! Itt is szeretném mondani, hogy az egyik olyan áldozat, akinek a szemét kilőtték, nemrég halt meg. Nagy Lászlóról van szó. Akkor az önök barátainak, elvbarátainak nem volt bajuk a magyar jogállamisággal, akkor minden rendben volt!

Amikor önök a kormányzásuk alatt katasztrofális gazdaságpolitikát folytattak, és egyetlen évben sem tudták a 3 százalékos gazdasági hiányt teljesíteni úgy, hogy az ön miniszterelnöke mondta azt az őszödi beszédben, hogy akkor a világgazdaságban pénzbőség volt és minden rendben volt, s ennek ellenére önök nem tudták tartani azt a vállalást, amit az Európai Uniónak megígértünk; érdekes módon az Európai Uniónak, az európai balliberális elitnek akkor, azzal a kormányzással semmi baja nem volt. Teljesen nyilvánvaló a kettős mérce!

És mit látunk? Azt látjuk most egy aktuális ügyben, a szankciók ügyében, hogy önök is támogatják és az európai balliberális elit is támogatja, erkölcsi magaslatokat említve. (Arató Gergely: Orbán Viktor szavazta meg a szankciókat!)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage