HOLLIK ISTVÁN (KDNP): Arra szeretném felhívni a képviselő úr figyelmét, hogy amikor az európai baloldali elit a szankciókat erőlteti, akkor folyamatosan morális érveket hoz, hogy ezeket meg kell tenni, mert nem tehet mást Európa. S nézzük meg, hogy például az a Hollandia, amely ezt a határozatot elfogadta, a New York Times szerint soha nem kereskedett még olyan mértékben Oroszországgal, mint a szankciók bevezetése után. Hollandia kereskedelme 40 százalékkal nőtt! Hát milyen kétszínűség ez, tisztelt képviselőtársam?!

S nézzük már meg, hogy melyek azok az országok, amelyek ezeket a határozatokat elfogadták. Hollandiában  számos nyugat-európai országtól eltérően  például újságírókat fenyegetnek. Van az Európa Tanácsnak egy ilyen ügyekre specializálódott bejelentési felülete. Ezen a felületen Magyarországról nem érkezett ilyen bejelentés, szemben Hollandiával, ahol csak a tavalyi évben öt olyan bejelentés érkezett, hogy újságírókat értek fizikai támadások. Arról a Hollandiáról beszélünk, amely ki akar bennünket oktatni jogállamiságról, ahol nemrég csak úgy eltörölték a népszavazás intézményét azért, mert a kormány által nem várt és nem kívánt eredményre jutott egy népszavazás. Ezért kivezették a jogrendszerből, de úgy, hogy a kivezető törvényről nem lehetett népszavazást tartani. S ez az ország oktat ki bennünket jogállamiságról és próbálja megzsarolni Magyarországot?

Vagy Németország, ahol a Szövetségi Bíróválasztási Tanács a tartományi miniszterekből és a Bundestag által választott tagokból áll. Tehát a végrehajtó hatalomnak, a kormánynak és a törvényhozó hatalomnak az igazságszolgáltatásra vonatkozó befolyása döntő. Ezek az országok leckéztetnek bennünket a jogállamiságról? Tehát ami másnál rendben van, az nálunk nincs rendben az európai baloldal szerint.

A magyar kormányról a magyar választásokon döntenek a magyar állampolgárok. Ebbe semmilyen más országnak beleszólása nincs. Ezt nem fogadjuk el! Attól még például, hogy nem értünk egyet az alapvető német belpolitikai folyamatokkal, ami a migrációt vagy éppen az LMBTQ-lobbit illeti, mi sem mondjuk meg a németeknek, hogy milyen kormányt válasszanak maguknak. Nem gondoljuk, hogy ez a mi dolgunk lenne.

A politikai nyilatkozatot a KDNP természetesen támogatja. Nem vagyunk hajlandók eltűrni, hogy más ország beleszóljon az ügyeinkbe! Azt várjuk a kormánytól, hogy ezt minden nemzetközi fórumon tegye meg úgy, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy azt a konstruktív egyeztetést és párbeszédet, ami az elmúlt hónapokban jellemezte a kormány és az Európai Unió viszonyát, továbbra is folytassák annak érdekében, hogy ez a zsarolás ne érjen célt, és ne lehessen Magyarországot büntetni  ahogy azt az európai balliberális elit szeretné  azzal, hogy a források nem érkeznek meg.

Ezért arra kérjük a kormányt, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az uniós megállapodások megkötésre kerüljenek, s az Európai Unió és Magyarország viszonya végre rendeződjék. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage