ELNÖK: Köszönöm szépen. Megkérem képviselőtársaimat, hogy foglalják el helyüket. Most az esküokmányok aláírása következik. Felkérem Vinnai Győző jegyző urat, hogy aláírásra készítse elő az esküokmányokat, a megválasztott tisztségviselőket pedig arra kérem, hogy kézjegyükkel lássák el azokat. (Megtörténik.  Az esküokmányokat aláírató dr. Vinnai Győző gratulál és átadja az aláírt esküokmányok egyik példányát.  Ezt követően Orbán Viktor, majd Kövér László, Kocsis Máté, dr. Simicskó István, dr. Semjén Zsolt, Varga Mihály és dr. Keresztes László Lóránt gratulál.) Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy az Országgyűlés és a magam nevében gratuláljak a megválasztott tisztségviselőknek. Eredményes munkát és sok sikert kívánok! (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

(19.20)

Tisztelt Országgyűlés! Képviselőtársaim! Most az alapvető jogok biztosának a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettesének eskütételére kerül sor.

Felkérem dr. Bándi Gyula urat, hogy fáradjon az ülésterem közepére, és tegye le esküjét; felkérem Földi László jegyző urat, hogy majd olvassa elő az esküszöveget, az ülésteremben tartózkodókat pedig dr. Bándi Gyula beérkeztét követően arra kérem, hogy szokásainknak megfelelően az esküt felállva hallgassuk végig. (A teremben lévők felállnak.   Dr. Bándi Gyula a terem közepére lép.) Parancsoljon, jegyző úr, öné a szó. (Földi László előolvassa az eskü szövegét.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage