ELNÖK: Köszönöm szépen. Kérem képviselőtársaimat, foglalják el helyüket. (A teremben lévők leülnek.) Most az esküokmányok aláírására kerül sor. Felkérem Vinnai Győző jegyző urat, hogy aláírásra készítse elő az esküokmányokat, a megválasztott biztoshelyettes urat pedig arra kérem, hogy kézjegyével lássa el azokat. (Megtörténik.  Az esküokmányt aláírató dr. Vinnai Győző gratulál dr. Bándi Gyulának, és átadja az aláírt esküokmány egyik példányát.  Dr. Bándi Gyulának elsőként Orbán Viktor, dr. Semjén Zsolt, Kövér László, Kocsis Máté, dr. Kozma Ákos, dr. Simicskó István, Dúró Dóra, Ritter Imre, dr. Keresztes László Lóránt, Tordai Bence, dr. Lukács László György, Gelencsér Ferenc és dr. Tóth Bertalan gratulál.)

Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy az Országgyűlés és a magam nevében gratuláljak a megválasztott biztoshelyettes úrnak. Eredményes munkát, sok sikert kívánok! (Taps.  Rövid szünet.)

Tisztelt Országgyűlés! Képviselőtársaim! Most a Nemzeti Emlékezet Bizottsága elnökének, illetve megválasztott és delegált tagjainak eskütételére kerül sor. Felkérem Földváryné Kiss Réka asszonyt, Ötvös István és Soós Viktor Attila urakat, dr. Bank Barbara asszonyt és Máthé Áron urat, hogy fáradjanak együtt az ülésterem közepére, és tegyék le az esküjüket. (A Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnöke és tagjai a terem közepére lépnek.)

Felkérem Földi László jegyző urat, hogy külön-külön olvassa elő a két esküszöveget, az ülésteremben tartózkodókat pedig arra kérem, hogy szokásainknak megfelelően, felállva hallgassák meg azokat. (A teremben lévők felállnak.) Először Földváryné Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága elnökének eskütételére kerül sor. Parancsoljon, jegyző úr! (Földi László előolvassa az eskü szövegét.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage