DUNAI MÓNIKA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Hazánk, Magyarország egy többnemzedékes otthon, ahol mi, a Fidesz-KDNP-pártszövetséghez tartozó képviselők már csak a szüleink és nagyszüleink iránti tiszteletből is úgy gondoljuk, hogy kötelezettségünk megteremteni és fenntartani az időskorúak biztonságát.

Mindnyájunknak tisztelnünk kell szüleink és nagyszüleink generációját, akik felépítették ezt az országot, akiknek életük munkája van abban, hogy ma úgy tudunk élni, ahogyan tudunk. Az elmúlt pár évben számos, eddig soha nem látott nehézséget jelentő krízishelyzettel találtuk szembe magunkat, gondoljunk csak a migrációs hullámokra, a koronavírus-járványra vagy a szomszédos Ukrajna területén zajló háborúra. Ezen problémák mindegyike hatást gyakorolt életminőségünkre, biztonságunkra, jólétünkre, mely értékek védelmét biztosító stratégia megalkotásában az Orbán-kormány minden magyar állampolgár véleményét meghallgatta.

Szinte még meg sem szabadultunk a világjárványtól, jelenünket máris a szomszédunkban zajló háború és az arra válaszul adott elhibázott brüsszeli szankciók által gerjesztett gazdasági és energiaválság árnyékolja be, mely szankciókat a legutóbbi nemzeti konzultáció alapján a magyarok szinte teljes többsége, 97 százaléka elutasítja.

Míg a nemzeti kormány nehéz helyzetekben is csak a magyar emberek érdekei mentén, véleményüket kikérve hoz döntést, és a szankciós infláció ellenére sem él a lakosságot sújtó megszorításokkal, addig a Gyurcsány-Bajnai-féle baloldali válságkezelés egyet jelentett a nyugdíjasokat sem kímélő elvonásokkal, hisz a 2002 és 2010 közötti baloldali kormányok 2,4 millió nyugdíjastól vették el a 13. havi nyugdíjat a legínségesebb időkben.

Ha a baloldalon múlna, akkor nem lenne biztosítva a magyar családokat védő rezsicsökkentés, amelynek köszönhetően minden egyes hónapban nagyjából 181 ezer forintnyi kiadás megfizetése alól mentesül minden magyar háztartás. De nem lenne ma 13. havi nyugdíj sem, amely hatalmas segítséget nyújt, és már második alkalommal kapták kézhez teljes összegben a magyar nyugdíjasok.

Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelettel kérdezem önt, hogy miként becsüli meg a kormány nyugdíjas honfitársainkat.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage