TOROCZKAI LÁSZLÓ (Mi Hazánk): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Úgy tűnik, hogy a kormánynak mindig van pénze arra, hogy a leggazdagabb globális nagyvállalatokat megtámogassa a magyar adófizetők pénzéből. Ezt láthatjuk most a világ legnagyobb akkumulátorgyártója, a kínai CATL esetében, amikor 320 milliárd forintot ad a kormány ennek az óriásvállalatnak. De ezt láthattuk akár az amerikai BlackRock esetében, amikor a budapesti 2017-es irodanyitáskor még 280 millió forintot odaadott támogatásként a kormány a világ legnagyobb vagyonkezelőjének, amely több mint tízbillió amerikai dollár fölött rendelkezik. Bizonyára rá volt szorulva a magyar dolgozók, a magyar kkv-szektor pénzére ez az óriás multicég is.

Ezzel egy időben a jelenlegi kormány a korábbi balliberális kormányokkal együtt kiépített egy olyan sarcoló rendszert, amely viszont az utolsó fillérjét is elveszi a magyar embernek, a magyar vállalkozónak, a magyar dolgozónak, a magyar nyugdíjasnak.

(19.20)

Ez az a rendszer, amely most a végrehajtómaffia-ügyben kiteljesedett, és ez egy 30-35 éve szisztematikusan felépített rendszer, ami arról szól, hogy Magyarországon egy egyszerű parkolási bírságból lehet az embernek akár több százezer forintos tartozása, a végén elveszítheti, elvehetik tőle, mondjuk, a házát vagy elveszítheti az autóját, és ebben a rendszerben látjuk, hogy a végén ott vannak a végrehajtók, akik kíméletlenül, a törvényeket, a szabályokat nem betartva elveszik akár a 33 százaléknál több jövedelmet, elveszik akár a családi pótlékot, a bank pedig széttárja a kezét.

A kérdésem miniszterelnök úrhoz az, hogy mit tett a kormány, mit tett miniszterelnök úr vagy a miniszterelnök úr által vezetett kormány által létrehozott, meg kell néznem, hogy mi a neve ennek a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának; tehát mit tett, hogy kivizsgálja ennek a végrehajtó-maffiának a visszaéléseit, és támogatjae  egyenes választ kérek miniszterelnök úrtól  a Mi Hazánk Mozgalom felvetését, hogy legyen a végrehajtás nonprofit végre Magyarországon, szűnjön meg ez a maffiarendszer. (Taps a Mi Hazánk soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage